A- A A+

Владимир Батез отворио куглану у Новом Бечеју

.

04032019 kuglana 1 naslovnaПокрајински секретар за спорт и омладину Владимир Батез и председник Општине Нови Бечеј Саша Максимовић, отворили су данас у Дому културе у Новом Бечеју нову куглану.
Секретар Батез је истакао да је за опремање овог модерног спортског објекта, који је реновиран да се у њему могу одржавати и значајнија куглашка такмичења, Покрајински секретаријат за спорт и омладину издвојио четири милиона динара.

 Нови објекат има четири куглашке стазе, и у њему ће се, како је Батез подсетио, ове године одржати такмичења у куглању у оквиру радничке спортске олимпијаде, коју заједно реализују општине Нови Бечеј и Бечеј. „Осим куглане, коју смо данас отворили у Новом Бечеју, у овом моменту са Општином реализујемо још један пројекат, а реч је о изградњу рукометног терена у склопу Основне школе „Јосиф Маринковић“. Поред тога што ће ђаци и њихови наставници ове образовне установе добити боље услове за извођење наставе физичке културе, овај спортски терен имаће, такође, значајну улогу у одржавању радничке олимпијаде.

Батез је указао овом приликом да је суштина политике коју Покрајинска влада и Секретаријат воде, да се кроз подршку развоју спортске инфраструктуре, што већи број људи укључи у бављење спортом.

Нова куглана у овој банатској општини, где је куглање спорт са дугом традицијом, како је Батез навео, јесте управо простор који поред садржаја намењених рекреативцима, апосолутно може да подржи и такмичарски професионални спорт, чиме је задовољено више аспеката када је реч о одвијању спортских активности, и што је посебно значајно када је реч о мањим срединама.

Батез је истакао да је значај куглане за ову средину изузетно важан, поготово када се узме у обзир да су мушки и женски куглашки клуб најтрофејнији клубови у општини, с великим бројем освојених медаља на државним, европским и светским првенствима, и да сада имају где да тренирају, као и да примају госте на мечеве.  Владимир Батез је нагласи да Покрајински секретаријат остварује одличну сарадњу Општином Нови Бечеј, и да је и данас била прилика да најмлађим спортистима фудбалског и рукометног клуба „Јединство“ донесе опрему, наводећи да ће се подршка спортским удружењима и клубовима наставити.

Председник општине Нови Бечеј Саша Максимовић и спортисти Куглашког клуба „Јединство“ захвалили су се на овој и другим значајним подршкама у спорту за које Покрајина има разумевање.

Максимовић каже да је куглана пројекат који се дуже чекао, и да је заједно са ресорним секретаријатом успешно довршен. Како је још истакао, Општина ове године планира улагања од преко 100 милиона динара у спортску инфраструктуру, што је у складу са обећањима која су дата грађанима када је реч о улагању у развој спорта.

Владимир Батез је са својим домаћинима, у склопу данашње посете Новом Бечеју, обишаo и Фудбалски клуб „2. Oктобар“ у насељу Кумане, где је уручио лопте и спортску опрему за најмлађе спортисте.

 

 MOS  OKS    RZZS    SSS     logo2     logo ssv    PZZS    esavezi2        eSavezi header     fond za evropske poslove CMYK