Unapredimo sport u Vojvodini

Pokrajinski sekretarijat za sport i omladinu, u okviru svog plana i Programa rada za tekuću 2021. godinu, planira da realizuje projekat „Unapredimo sport u Vojvodini“, koji podrazumeva obilazak jedinica lokalnih samouprava sa teritorije APV. Cilj naših poseta biće organizacija radnih sastanaka sa predstavnicima JLS na temu funkcionisanja sistema sporta na lokalnom nivou.

Planirano je da se realizuje ukupno jedanaest radnih sastanaka. Na svakom od ovih sastanaka, biće zastupljene tri do pet jedinica lokalnih samouprava, koje će za tu priliku delegirati svoje predstavnike iz redova članova veća zaduženih za sport, predsednika i generalnih sekretara opštinskih/gradskih sportskih saveza.

U pripremi realizacije projekta blagovremeno će vam biti dostavljeni podaci o terminima i mestu realizacije ovih sastanaka, a biće vam i dostavljeni i svi materijali (upitnici) koji se odnose na pripremu sastanaka i prikupljanje podataka potrebnih za izradu analiza i izveštaja.

Teme Radnih sastanaka:

  1. Funkcionisanje sporta na lokalnom nivou: Zakon o sportu i njegovi podzakonski akti, Strategija razvoja sporta u Republici Srbiji, Program razvoja sporta APV i JLS, Finansiranje sporta;
  2. Inspekcijski nadzor: normativno uređenje i primena Zakona o sportuu domenu sportske inspekcije i nadzora nad stručnim radom u oblasti sporta;
  3. Uređenje i unapređenje sistema sporta u Republici Srbiji, AP Vojvodini, gradovima/opštinama: Uloga Pokrajinskog sekretarijata za sport i omladinu, kroz pružanje  podrške i saradnju sa svim subjektima iz oblasti sporta u AP Vojvodini, uloga i mesto pokrajinskih i teritorijalnih sportskih saveza /grada-opštine/, međunarodna saradnja i projekti, razvojni programi, stipendiranje sportista, organizacija i učešće na sportskim manifestacijama, žene u sportu, baze podataka o sistemu sporta u AP Vojvodini, upravljanje sportskom infrastrukturom itd.

Ključni ciljevi i benefiti realizacije ovog projekta za sve njegove učesnike bili bi: edukacija i razmena iskustava; definisanje prioriteta i pravci daljeg delovanja; kvalitetnije vertikalno i horizontalno institucionalno povezivanje svih činilaca sistema sporta u APV; pokretanje novih razvojnih programa, izrada analize stanja sporta u AP Vojvodini, izrada novih baza podataka itd.

Upitnici:

Plan Radnih sastanaka:

I grupa (27. april 2021. godine): Kikinda-domaćin, Bečej, Novi Bečej, Žitište i Nova Crnja:

II grupa (13. maj 2021. godine): Vršac-domaćin, Alibunar, Plandište i Bela Crkva:

III grupa (27. maj 2021. godine): Sremska Mitrovica-domaćin, Ruma, Šid i Beočin:

IV grupa (17. jun 2021. godine): Pančevo-domaćin, Kovin, Kovačica i Opovo:

V grupa (30. septembar 2021. godine): Subotica-domaćin, Bačka Topola, Vrbas i Mali Iđoš:

VI grupa (19. oktobar 2021. godine): Senta-domaćin, Kanjiža, Novi Kneževac, Čoka i Ada:

VII grupa (26. oktobar 2021. godine): Inđija-domaćin, Stara Pazova, Pećinci i Irig:

VIII grupa (9. novembar 2021. godine): Bačka Palanka-domaćin, Bač i Bački Petrovac:

IX grupa (23. novembar 2021. godine): Sombor-domaćin, Apatin, Odžaci i Kula:

X grupa (9. decembar 2021. godine): Zrenjanin-domaćin, Titel, Sečanj i Žabalj:

XI grupa (21. decembar 2021. godine): Novi Sad-domaćin, Srbobran, Temerin i Bački Petrovac: