У Руми обновљен спортски терен „Рупаче“

Покрајински секретар за спорт и омладину Дане Баста обишао је данас реконструисани спортски терен „Рупаче“ у Руми. Овај терен је деценијама био запуштен, а данас је, захваљујући заједничком улагању из покрајинског и општинског буџета, добио нов изглед. „У комплетну обнову терена уложено је укупно 5,86 милиона динара, од чега је Покрајински секретаријат за спорт и омладину обезбедио пет милиона, а Општина преосталих 860.000 динара“, рекао је Баста.

Он је додао да су Румљани добили нов, модеран мултифункционални терен на ком ће моћи да играју кошарку, рукомет, мали фудбал, али и да се баве другим спортовима.

„Сигуран сам да ће на овом терену неки нови млади спортисти направити своје прве спортске кораке“,  истакао је Баста.

Секретар је навео да је са руководством Општине разговарао о даљем улагању у спортску инфраструктуру у овом делу Срема, те да очекује да ће Рума предложити нове квалитетне пројекте које ће реализовати у сарадњи са Покрајином.

„Истовремено, Покрајинска влада на територији целе Војводине улаже у спортску инфраструктуру. Ове године је за те намене обезбеђено 205 милиона динара,  знатно више него претходне, када смо на располагању имали 120 милиона. Очекујем да се локалне самоуправе ангажују и да предложе добре пројекте са којима ћемо заједнички радити на унапређењу спорта у АП Војводини“, рекао је Баста.

Председница Општине Александра Ћирић истакла је да велики број деце и младих који живе у овом делу Руме сада имају модеран спортски терен, где могу да се баве различитим спортовима.

„Покрајински секретаријат за спорт и омладину препознао је наш труд и жељу да учинимо нешто добро за нашу децу и омладину. Циљ нам је да улажемо у младе, да их усмеримо на бављење спортом,  а управо то им је омогућено на новом спортском терену“, рекла је Ћирићева и изразила очекивање да ће Румљани из других делова града гравитирати ка овом терену.

Она је још додала да је Општина Рума повећала улагање у спорт како путем конкурсног финансирања пројеката, тако и у погледу подршке спортским клубовима и стипендирања најбољих спортиста.

На обновљеном терену су постављени голови за рукомет, монтиране су заштитне мреже иза голова, саниране су постојеће кошаркашке конструкције, постављене су нове табле и обручи и обележен је терен.