A- A A+

Архива 2019. година

Отворен је Кајак центар у Сомбору

.

kajak1У оквиру Пројекта „Развој дестинација еколошког туризма прекограничног региона Баја – Сомбор развојем тематских зелених стаза и туристичких пакета  Баја – Сомбор зелене стазе“ на обали Великог бачког канала отворен је „Кајак центар Сомбор“. Отварању Центра присуствовала је Аранка Биндер, помоћница покрајинског секретара за спорт и омладину. Присутнима су се обратили градоначелница Сомбора Душанка Голубовић и представник града Баје Чаба Ковач.

 

„Велико ми је задовољство што се данас налазим у једном реновираном објекту који иначе припада Западној Бачкој, али га је Град Сомбор пре неколико година добио на коришћење и у сарадњи са партнерским градом Бајом успео да среди на овакав начин. Намена овог објекта јесте да буде кајак центар и у циљу развоја кајакашког спорта у Сомбору и афирмације, како туризма, тако и пре свега самог Канала као једне посебне туристичке дестинације“ рекла је градоначелница Сомбора и захвалила се на сарадњи братском граду Баји који је пружио партнерску подршку за реализацију овог пројекта. „Кајак центар није једино што ће у склопу овог пројекта бити урађено, планирана су и два бициклистичка одморишта, једно у Сомбору и једно у Бездан. За нас афирмација бициклизма, афирмација кајак спорта и свих оних рекреативних и других активности, које пре свега чувају нашу природу, наше зеленило, Бачко подунавље и подстичу људе да овде долазе, да се крећу и конзумирају садржаје које та природа нуди јесте нешто што је наш приоритет“ истакла је градоначелница Душанка Голубовић.

Вредност пројекта је 403. 971,55 евра, а од тога је 343. 375,81 евра је донација Европске уније, презентацију је одржала члан пројектног тима Мелита Даниловић.

Реновирани објекат садржи централну салу, свлачионице, тоалете и место за одлагање пловила и опреме, а у његовом склопу је и понтон са кога се спуштају кајаци у воду. У оквиру пројекта су набављени и кајаци, весла као и заштитни прслуци за децу.

 

 MOS  OKS    RZZS    SSS     logo2     logo ssv    PZZS    esavezi2        eSavezi header     fond za evropske poslove CMYK