A- A A+

Секретар Баста потписао уговор са градоначелником Лукачем о опремању стадиона ОФК „Кикинда 1909“

.

06042021 Kikinda 00Покрајински секретар за спорт и омладину Дане Баста посетио је данас Кикинду, где се састао са градоначелником Николом Лукачем, са којим је потписао уговор о финансирању опремања стадиона ОФК „Кикинда 1909“. „Уговор је вредан готово милион динара, а средства ће бити искоришћена за набавку и монтажу 920 седишта на источној трибини Градског стадиона“, истакао је Баста и додао да је ресорни секретаријат на конкурсу за финансирање посебних програма – пројеката у области изградње, одржавања и опремања спортских објеката у АП Војводини препознао потребу Града Кикинде за заједничким учешћем у опремању тог значајног спортског објекта.

 

Секретар Баста је навео да је данашњи састанак био изузетно конструктиван, те да су размотрени даљи планови, програм и стратегија улагања у развој кикиндског спорта. Он је нагласио да се новим инвестицијама у тој области стварају услови за бољи и испуњенији живот младих људи и школске деце, али и укупног становништва овог краја, а професионалним спортистима омогућавају виши стандарди за бављење спортом.

Градоначелник Кикинде Никола Лукач рекао је да је Кикинда град спорта и посебно захвалио на данашњој посети секретара Басте, чији је повод подршка развоју спортске инфраструктуре у овој средини.

„Разговарали смо и о пројектима који ће тек бити реализовани, као и о конкурсима на којима ћемо учествовати, као Град Кикинда, заједно са свим школама и спортским колективима.Кикинда заслужује Градски стадион на завидном нивоу, а са овим опремањем подићи ћемо квалитет овог спортског објекта“, истакао је градоначелник и указао на спремност, како Града, тако и озбиљног клуба какав је ОФК „Кикинда 1909“, да постане носилац развоја фудбала у северном Банату.

У оквиру данашње посете секретар Баста је, поред Градског стадиона, обишао и Основну школу „Јован Поповић“, где је заједно са председником Савеза за школски спорт Војводине Браниславом Тешићем уручио спортску опрему и реквизите, као и школу фудбала за децу „Млади вукови“.

 MOS  OKS    RZZS    SSS     logo2     logo ssv    PZZS    esavezi2        eSavezi header     fond za evropske poslove CMYK