A- A A+

Дане Баста посетио перспективне одбојкашице и одбојкаше – учеснике кампа у Бечеју

.

07072022 Becej 01aПокрајински секретар за спорт и омладину Дане Баста посетио је данас, у спортској хали „Ђорђе Предин Баџа“ у Бечеју, младе одбојкашице и одбојкаше – учеснике кампа који се у том граду одржава од 2. до 9. јула. Баста је том приликом изјавио да је овај камп, у организацији Одбојкашког савеза Војводине, изузетно важан јер окупља по 25 девојчица и дечака који су најквалитетнији у овом спорту.

 

„Ови млади спортисти имају прилику да током седмодневног боравка у кампу раде свој тренажни процес са врхунским тренерима“, казао је Баста изразивши уверење да ће ови дечаци и девојчице у наредном периоду заменити наше репрезентативце на одбојкашком терену.

Секретар је навео да је с општинским руководством разговарао о могућностима даљег улагања у спортску инфраструктуру на територији Бечеја, а као један од важних пројеката истакнута је климатизација у хали спортске установе „Ђорђе Предин Баџа“.

„Покрајински секретаријат за спорт и омладину уложио је у протекле четири године преко 28 милиона динара у пројекте који су реализовани  на територији општине Бечеј. Наставићемо и убудуће да заједнички препознајемо приоритете и радимо на даљем унапређењу спорта и спортске инфраструктуре у овој општини“, рекао је ресорни секретар.

Члан Општинског већа за спорт, омладину и туризам Дане Мандић изразио је задовољство што је Бечеј домаћин овог спортског кампа. Он је нагласио да та општина има одличне инфраструктурне услове за организацију припрема клубова из различитих спортова.

Председник Одбојкашког савеза Војводине Петар Богуновић захвалио је Покрајинском секретаријату за спорт и омладину и Општини Бечеј на подршци да се после 15 година овај камп поново покрене, и изразио уверење да ће наредне године он бити организован на још вишем нивоу.

 MOS  OKS    RZZS    SSS     logo2     logo ssv    PZZS    esavezi2        eSavezi header     fond za evropske poslove CMYK