A- A A+

У великој сали Центра за физичку културу у Врбасу постављен нов паркет

.

IMG 3048Покрајински секретар за спорт и омладину Дане Баста обишао је данас, заједно са председником Општине Врбас Предрагом Ројевићем, Центар за физичку културу „Драго Јововић“, где је завршено постављање новог паркета у великој сали. „Покрајински секретаријат за спорт и омладину препознао је потребе општине Врбас и на нашем конкурсу за спортску инфраструктуру определили смо 11,48 милиона динара за комплетну замену паркета у овој сали у врбаском Центру за физичку културу. Радови су завршени веома брзо и сада су обезбеђени добри услови за наше спортисте и за њихов тренажни процес“,  рекао је Баста.

 

Он је додао да је са општинским руководством разговарао о даљем инвестирању у спортску инфраструктуру у Врбасу.

„Општина Врбас је у претходном периоду била веома агилна и понудила је добре пројекте. Ми смо то препознали, и у наредном периоду ћемо наставити заједничким снагама да улажемо у спорт“, навео је ресорни секретар.

Председник Општине Врбас Предраг Ројевић казао је да је велика дворана у Центру „Драго Јововић“ најзначајнији спортски објекат на територији те општине.

„На овом паркету су поникли највећи асови српског, европског и светског спорта“, рекао је Ројевић додајући да је замена паркета била неопходна. Он је захвалио Покрајинској влади и ресорном секретаријату на помоћи да се се овај пројекат реализује.

Ројевић је истакао да је Врбас град спорта, те да сваке године оправдава тај епитет. Он је нагласио да је ове године из општинског буџета издвојено 45 милиона динара за финансирање рада 34 спортска клуба, што је највећи износ до сада опредељен за ову намену.

У великој сали врбаског Центра за физичку културу замењено је 1.200 квадратних метара паркета, који је постављен пре више од три деценије, а у међувремену је само једном саниран. Монтиран је нов дрвени спортски под на еластичној потконструкцији према правилима Фибе.

 

 MOS  OKS    RZZS    SSS     logo2     logo ssv    PZZS    esavezi2        eSavezi header     fond za evropske poslove CMYK