A- A A+

Рекреациони центар „Адица“ добио нову атлетску стазу

.

31102022 Ada 04Покрајински секретар за спорт и омладину Дане Баста, заједно са председником Општине Ада Золтаном Билицким, обишао је данас Рекреациони центар „Адица“ у Ади и том приликом отворио новоизграђену атлетску стазу. Баста је истакао да је Покрајина препознала потребе ове општине и подсетио на то да је реч о пројекту у чијој су реализацији заједнички учествовали Покрајински секретаријат за спорт и омладину са 10 милона динара и Општина Ада са 21,3 милиона динара.

„Ада спада у ред војвођанских општина које заиста пуно улажу у развој спорта и спортске инфраструктуре. Наредне године овде нас очекују Радничке спортске игре и сигуран сам да ће Ада и тада бити на висини задатка и да ће на најбољи начин организовати тај спортски догађај, где ће се такмичити велики број учесника у чак 19 спортских дисциплина“, нагласио је Баста. Он је изразио уверење да ће се ова сарадња наставити, те да ће бити реализовани нови квалитетни спортски пројекти.

Председник Општине Ада Золтан Билицки захвалио је Покрајинској влади, ресорном секретаријату, као и општинским месним заједницама, на партнерству у оквиру овог значајног пројекта.

„Верујем да ћемо наредне године бити добри домаћини на Радничким спортским играма. Желимо још улагања у спортску инфраструктуру у нашој општини, која треба да допринесу и подизању туристичких капацитета. Један од начина за то јесте и унапређење Рекреационог центра ′Адица′, укључујући и нови велнес центар“, изјавио је Билицки. Новоизграђена атлетска стаза има укупну дужину од 400 метара и четири траке за трчање.

 MOS  OKS    RZZS    SSS     logo2     logo ssv    PZZS    esavezi2        eSavezi header     fond za evropske poslove CMYK