A- A A+

Arhiva 2018

Покрајински секретар за спорт и омладину Владимир Батез посетио Белу Цркву

.

DSC 7731 naslovnaПокрајински секретар за спорт и омладину Владимир Батез посетио је Белу Цркву и након радног састанка са председником општине Дарком Богосављевићем, обишао и спортске објекте који се првенствено користе за наставу физичког васпитања, али их за тренинге и такмичења користе и многобројни белоцркавнски спортски клубови. 

Изражавајући велико задовољство што је у прилици да посети Белу Цркву, покрајински секретар се захвалио председнику  општине на позиву: -Имали смо више тема о којимо смо разговарали, једна од тему су два пројекта Општине Бела Црква везана за конкурс секретаријата за изградњу, одржавање и опремање. Друга тема је обилазак спортских објеката и упознавање са свим оним са чиме Бела Црква располаже,шта намерава да ради у наредном периоду у области спорта, спортске инфраструктуре и спортског туризма. Било је речи и о омладинској политици која се спроводи на нивоу општине Бела Црква. Задовољан  сам са оним што сам чуо, након детаљног упознавња на лицу места са пројектом, лакше ћемо донети одлуку и  гледаћемо  да стварно  дамо подршку Општини Бела Црква на овом конкурсу- истакао је Владимир Батез.

Општини Бела Црква у претходне две године одобрени су пројекти код Секреатаријата за спорт и омладину  у области омладинске политике и за развој школског спорта.

У области спортске инфаструктуре, трудимо се да равномерно раподелимо средства, Према нашој евиденцији, прошле године,  били смо присутни у 25 општина са пројектима на инфраструктури, а ове године приоритет ће имати оне општине које нису у претходном периоду добиле средства. Покрајински секретаријат за спорт и омладину, буквално обиђе сваки пројекат који стигне у секретаријат, везан за инфраструктуру. Изађемо на лице места и са локалном самоуправом дефинишемо шта су стварни приоритети општине, везани за област спорта и спортске инфраструктуре. Очекујем наставак, доброг партнерског односа секретаријта и локалне самопураве Општине Бела Црква и сигуран сам да ће резултат моје данашње посете бити конкретизован у најскорије време- закључио је Батез.

Председник Општине Бела Црква, Дарко Богосављевић, захвалио се господину Батезу на посети и изразио очекивања да ће то у наредном периоду  бити пракса.

Предочили смо Секретару, које  су најнепходиније инвестиције, односно који су радови најхитнији да би се постигао основни ниво што се тиче услова,  прво за школски спорт, а након тога и за остале спортске клубове у нашој општини, рекао је Богосављевић.

 MOS  OKS    RZZS    SSS     logo2     logo ssv    PZZS    esavezi2        eSavezi header     fond za evropske poslove CMYK