A- A A+

Arhiva 2018

Владимир Батез посетио општину Србобран

.

batez naslovnaУ понедељак 7. маја 2018. године Покрајински секретар за спорт и омладину Владимир Батез посетио је данас општину Србобран. Господина Батеза су дочекали Радивој Парошки, председник општине Србобран, Радивој Дебељачки, члан Општинског већа, и Слободан Субић, директор Центра за спорт и туризам. Управо овај објекат посетио је покрајински секретар Батез, а затим и спортску салу у Турији.

 "Упознали смо покрајинског секретара Батеза са начином вођења политике према спорту и омладини, са функционисањем спортских колектива, као и са улагањима у спортске објекте и терене и њиховом одржавању. Обишли смо спортске хале у Србобрану и Турији, која је од недавно у нашем власништву, и упознавање секретара Батеза са стањем у општини Србобран веома је значајно за даљу сарадњу и за подршку коју очекујемо од Покрајинског секретаријата за спорт и омладину", рекао је након састанка са Батезом председник општине Парошки.

Покрајински секретар Владимир Батез изразио је задовољство виђеним у Србобрану и Турији, и додао да ће Секретаријат који води имати разумевања за предложене пројекте који су стигли из општине Србобран. "Као приоритетни пројекти који су стигли на наш конкурс за одржавање спортске инфраструктуре и објеката, делегирани су нам предлози за санацију куглане и уређења подлоге у Центру за спорт и туризам. Захтев за санацију куглане је реалан и сигурно би употпунио понуду овог центра, а то била и подршка локалној самоуправи да и она употпуни центар неким додатним садржајем. Задовољан сам како центар изгледа, без обзира на колико је стар, а посебно ме радује што у њему има места и за рекреативни спорт. И други захтев, да се уреди паркет у великој сали, је реалан и веома брзо ћемо договарати са локалном самоуправом шта да радимо. Видим да се сви објекти добро одржавају, издвајања за спортске клубове су значајна, и све се ради транспарентно и на време", рекао је Батез.
Једна од тема разговора, према његовим речима, била је и политика према омладини и потреба да се помогне и оснажи рад Локалне канцеларије за младе и афирмише омладински активизам. "Имали смо садржајан радни састанак из ког ће ускоро изаћи реализација. Очекујемо да у ребалансу покрајинског буџета добијемо додатна средства и како Србобран до сада није добио средства из нашег секретаријата са позиције одржавања инфраструктуре, надам се да ће се сада створити сви услови за тако нешто", рекао је Батез.  
Директор Центра за спорт и туризам Слободан Субић истакао је да је веома охрабрујуће када покрајински секретар за спорт искаже разумевање за предложене пројекте опремања центра, и посета представља још један корак у реализовању великог циља. "Желим да се захвалим на речима подршке и на посети Центру за спорт и туризам. Надам се да секретар Батез носи позитивне утиске из Србобрана а да ћемо ми добити материјалну подршку да завршимо неки од предложених пројеката и тако унапредимо садржаје и понуду наше установе", рекао је Субић.

 MOS  OKS    RZZS    SSS     logo2     logo ssv    PZZS    esavezi2        eSavezi header     fond za evropske poslove CMYK