A- A A+

Arhiva 2018

Свечаним отварањем почела 8. Спортска олимпијада школске омладине Војводине

.

17052018 MilicevicBatezVucevic otvaranje SOSOA naslovnaУ Великој дворани СПЦ „Војводина“ у Новом Саду, која је била испуњена до последњег места, свечано је отворена 8. Спортска олимпијада школске омладине Војводине популарни СОШОВ. Након свечаног дефилеа спортиста по регионима као и спортиста који су представили спортске диспилне у оквиру програма 8:СОШОВ-а, присутнима се прво обратио Покрајински секретар за спорт и омладину Владимир Батез који је уједно и Председник Организационог одбора 8.СОШОВ-а.

 

Господин Батез се у оквиру свог излагања захвалио Покрајинској влади и Граду Новом Саду на подршци за организовање најбројније школске олимпијаде до сада, а такмичарима поручио да су најбољи промотери свог града и спорта у ком се такмиче. Након обраћања господина Батеза присутнима се обратио Градоначелник Новог Сада Милош Вучевић. Господин Вучевић изразио је задовољство што је СОШОВ обновљен и додао да је та манифестација нешто у шта држава треба да улаже.

Након обраћања Градоначелника Новог Сада Потпредседник Покрајинске владе Ђорђе Милићевић отворио је 8. Спортску олимпијаду школске омладине Војводине. Обраћајући се учесницима овогодишњег СОШОВ-а, потпредседник Милићевић је истакао да има много аспеката који указују на значај бављења спортом у нашим школама.

„С једне стране то је очување и јачање вашег здравља и то не само физичког. Кроз спорт и спортско такмичење, не челичите само ваше тело, већ и вашу истрајност и вољу и то ће вам, сасвим сигурно, бити од огромне користи у било чему чиме ћете се у животу касније бавити“, казао је потпредседник Милићевић додајући да су наше школе својеврсна база из које се регрутују и врхунски спортисти, међу којима ће сигурно бити и неко од учесника СОШОВ-а. Милићевић је истакао да је за Покрајинску владу школски спорт од изузетног значаја. О томе говори податак да је током претходне две године кроз неколико конкурса, врло значајним средствима подржана обнова низа школских терена широм Војводине.

„С том праксом ћемо наставити и убудуће, јер желимо да - не само током припрема за оваква такмичења, већ и у свакодневном бављењу спортовима које волите и којима сте посвећени - за то имате најбоље могуће услове“, поручио је потпредседник Милићевић уз жељу да на СОШОВ-у победе најбољи. Осми по реду СОШОВ, у организацији Покрајинског секретаријата за спорт и омладину, одржава се од 17. до 20. маја у Новом Саду. До сада најмасовније школско спортско такмичење, окупиће преко 4.588 ученица и ученика основних и средњих школа из АП Војводине, који ће се по први пут такмичити у чак 14 различитих спортова: атлетици, кошарци, стоном тенису, пливању, рукомету, фудбалу, баскету 3 на 3, стрељаштву, каратеу, џудоу, спортској гимнастици, малим олимпијским играма, одбојци и ритмичкој гимнастици.

Свечаном отварању су присуствовали и потпредседник Покрајинске владе и покрајински секретар за образовање, прописе, управу и националне мањине-националне заједнице Михаљ Њилаш, члан Градског већа Града Новог Сада задужен за омладину и спорт Огњен Цвјетићанин као и директор такмичења Бранко Вујовић.

 MOS  OKS    RZZS    SSS     logo2     logo ssv    PZZS    esavezi2        eSavezi header     fond za evropske poslove CMYK