A- A A+

Arhiva 2018

Владимир Батез посетио општину Врбас

.

batez vrbasУ петак 1. јуна 2018. године покрајински секретар за спорт и омладину Владимир Батез посетио је општину Врбас и најавио нова улагања покрајинских органа власти у спортску и омладинску инфраструктуру. Господина Батеза су дочекали Милан Глушац, председник општине Врбас, Срђан Станић, члан Општинског већа задужен за спорт, Предраг Ројевић, помоћник председника општине, и Јован Ковачевић, координатор за спортске активности. Домаћини и гост обишли су градски стадион и Центар за физичку културу "Драго Јововић", и на лицу места представили неке идеје за додатно опремање спортске инфраструктуре.

"Са задовољством смо дочекали покрајинског секретара за спорт Владимира Батеза и искористили прилику да га ближе упознамо са неким нашим плановима, чија би реализација донела развој у области спорта. Жеља нам је да део инфраструктуре обновимо, и поред константног улагања у спорт из локалног буџета, што се најбоље види кроз резултате наших клубова. На задовољство бројних љубитеља спорта и задовољство локалне самоуправе, чак шест клубова је изборило виши ранг такмичења и они заслужују још већу подршку, не само општине Врбас већ и покрајинских и републичких органа. У овом тренутку за нас су приоритети санације дела спортске инфраструктуре у школама, обнова дела Центра за физичку културу, као и уређење градског стадиона", рекао је Глушац приликом сусрета са Батезом.

Покрајински секретар Владимир Батез изразио је задовољство виђеним у Врбасу, и додао да ће Секретаријат који води имати разумевања за предложене пројекте. "Највише смо разговарали о инфраструктурним пројектима из области спорта и конкурсима који су актуелни у Покрајинском секретаријату за спорт и омладину. Тема нам је била и стратегија развоја спорта у општини Врбас, али и спровођење омладинске политике. Добра инфраструктура је основ за бављење спортом и за постизање резултата, али и предуслов да се у граду у будућности организују нека велика такмичења, што Врбас већ сада у добром делу испуњава. То је увек ветар у леђа за развој спорта, спортског туризма и целе локалне заједнице", рекао је Батез и изразио очекивања да ће Покрајински секретаријат за спорт и омладину у најављеном ребалансу покрајинског буџета добити више средстава, која ће бити усмерена у развој спорта на локалном нивоу.

 MOS  OKS    RZZS    SSS     logo2     logo ssv    PZZS    esavezi2        eSavezi header     fond za evropske poslove CMYK