A- A A+

Arhiva 2018

Свечано уручене награде даровитим ученицима и њиховим менторима „Таленти 2018“

.

NaslovnaПотпредседник Покрајинске владе Ђорђе Милићевић, заједно са покрајинским секретаром за спорт и омладину Владимиром Батезом, уручио је данас даровитим ученицима традиционалне покрајинске награде и признања „Таленти 2018“. Награђени су ученици основних, средњих и музичких школа који су постигли прва места на републичким и међународним такмичењима, у областима науке, технике, уметности и језика, као и њихови ментори.

 „Будите поносни на ваше успехе и немојте да одустанете од пута знања којим већ храбро корачате“, рекао је потпредседник Милићевић на свечаности уручења награда у Покрајинској влади и, такође, истакао и заслуге наставника и професора у њиховој посвећености даровитим ђацима, као и подршку родитеља који су, како је рекао, били стабилан ослонац својој деци.

Милићевић је још додао да ће ова Покрајинска влада наставити да буде подршка свима који улажу у знање, јер је то вредност од које зависи наша заједничка будућност.

„Зато смо у последњих две и по године уложили преко милијарду динара у објекте образовних установа широм Војводине и више од 500 милиона динара у високошколске установе. Желимо да изградњом нових школа и темељном обновом постојећих образовних објеката, обезбедимо боље услове за наставу и подигнемо квалитет образовања на виши ниво. И у наредној години наставићемо да улажемо у образовне установе, јер желимо свима да пружимо могућност, било где да живите у Војводини, да имате једнаке услове за стицање нових знања“, казао је потпредседник Милићевић.

Честитајућу надареним ученицима и њиховим менторима на врхунским резултатима постигнутим на такмичењима у земљи и иностранству, покрајински секретар за спорт и омладину Владимир Батез истакао је следеће:

-Поштовани потпредседници покрајинске Владе, господине Милићевићу и господине Њилаш, представници покрајинских секретаријата и скупштине АП Војводине, поштовани ученици и ученице, уважени ментори и менторке, поштовани родитељи, драги гости, даме и господо.

Добродошли на овогодишњу доделу признања Таленти 2018. Част ми је и задовољство да вас поздравим у име ПС за спорт и омладину и Владе АП Војводине. Повод данашњег окупљања је као и сваке године изузетан. Овде смо да одамо признање и наградимо наше најбоље ученике и ученице за врхунске резултате остварене на такмичењима у земљи и у иностранству у области науке, технике и уметности, као И оне који су им на том путу били помоћ и подршка – њихове менторе и менторке.

Покрајински секретаријат за спорт и омладину и Покрајинска влада иницирали су ово признање са циљем афирмисања младих талената. На овај начин њима дајемо подршку, обезбеђујемо им континуитет рада и побољшавамо услове за даље напредовање.

Сви награђени ученици наш су понос и они би требали да буду узор младим људима. Високо постављени циљеви у животу доносе и велике обавезе, а ови надарени ученици показали су да су рад, посвећеност, одрицање и амбиција уз даровитост сигуран пут ка најбољим резултатима. О њима треба поносно говорити са великим поштовањем и пробудити свест о томе да су они ти који представљају нашу земљу, нашу омладину на најбољи начин.

Данас награђујемо менторе и менторке и изражавамо велико поштовање њиховој великој посвећености и раду. Потребно је много ентузијазма, љубави и енергије да се нечији таленат препозна и обликује и да се са великим радом дође до изузетних резултата.  Захваљујемо се и родитељима јер сасвим сигурно ова деца су своје праве вредности стекла у родитељском дому.

Ове године смо успели да повећамо фонд за награђивање и поносни смо на чињеницу што је ове године додељено највише награда ученицима и менторима од када ово признање постоји.

И на крају захваљујем се свима присутнима што сте увеличали доделу овогодишњих признања. Искористићу прилику да вам пожелим срећне божићне и новогодишње празнике, добро здравље и пуно успеха у даљем раду.

Осам даровитих ученика је добило специјалне дипломе с новчаним наградама од по 52 хиљада динара, 81 ученик дипломе с новчаним износима од по 28,5 хиљада динара и 88 ментора дипломе и новчане награде од по 14,1 хиљада динара. Дипломе и похвале добили су још три хора, два оркестра и похвалнице 172 ученице и ученика.

Свечаности је присуствовао и потпредседник Покрајинске владе и покрајински секретар за образовање, прописе, управу и националне мањине-националне заједнице Михаљ Њилаш.

Награде ученицима и менторима такође су уручили заменик покрајинског секретара за спорт и омладину Љубомир Станисављев као и помоћници Аранка Биндер, Загорка Петровић Златановић Гигић и Драган Милић.

 

 MOS  OKS    RZZS    SSS     logo2     logo ssv    PZZS    esavezi2        eSavezi header     fond za evropske poslove CMYK