A- A A+

Архива 2019. година

Мировић: Зрењанин покретач развоја Баната

.

Predsednik Mirović u radnoj poseti Zrenjaninu 12Председник Покрајинске владе Игор Мировић отворио је данас у Зрењанину 3. сајам привреде „ZrBizNet“ и истакао да се Зрењанин после деценија стагнације поново покренуо и постао водећи индустријски центар и покретач развоја и Баната и целе наше земље.

О томе најбоље сведоче Есекс, Новарес, Шангдонг Линглонг и друге компаније које су управо овај град изабрале за место својих улагања, и на хиљаде нових радних места која су отворена само у последњих неколико година, додао је Мировић.

„Готово сваког дана отварамо нова градилишта и нове фабрике, и са поносом могу да кажем да смо АП Војводину вратили на место број један не само у Србији већ и у окружењу“, казао је председник Мировић.

Током радне посете Зрењанину председник Мировић обишао је и Градски стадион, који је после више деценија реконструисан, за шта је Покрајинска влада издвојила 120,1 милион динара.

Реч је о заједничком пројекту Покрајинске владе и Града Зрењанина, чиме је овај стадион добио нову атлетску стазу у складу са захтевима међународне атлетске асоцијације за такмичења међународног ранга.

„Следеће године радићемо и другу фазу радова како бисмо имали комплетно реконструисан стадион који ће омогућити развој спорта у овом делу Баната“, рекао је председник Мировић.

Председник Мировић обишао је данас у овом граду и радове на реконструкцији канала Бегеј и најавио да ће се радити и наставак реконструкције канала до румунске границе.

У последње три и по године Град Зрењанин има пуну подршку Покрајинске владе. Данас смо окупили привреднике ради промовисања Зрењанина као доброг места за инвестирање. Зрењанин напредује и развија се сваким даном, отворили смо 4.500 хиљаде нови радних места, а очекујемо и почетак изградње највеће инвестиције у Србији, фабрике гума Шангдонг Линглонг, казао је градоначелник Зрењанина Чедомир Јањић.

 MOS  OKS    RZZS    SSS     logo2     logo ssv    PZZS    esavezi2        eSavezi header     fond za evropske poslove CMYK