A- A A+

Архива 2019. година

Владимир Батез на свечаности Џудо савеза Србије

.

IMG 2729Покрајински секретар за спорт и омладину Владимир Батез присуствовао је свечаности коју је Џудо савез Србије приредио у Новом Саду поводом врхунских резултата које су на јуниорском Европском првенству у Финској постигли репрезентативци Србије Надежда Петровић и Дарко Брашњовић. У конкуренцији од 350 такмичара из 44 државе, Надежда Петровић понела је титулу вицешампиона Европе у категорији до 52 килограма, док је Дарко Брашњовић освојио бронзано одличје у категорији до 90 килограма.

 

Владимир Батез, покрајински секретар за спорт и омладину поздравио је џудо породицу и честитао на великом успеху:

„Велико ми је задовољство и част да вас поздравим у име Покрајинске владе и Покрајинског секретаријата за спорт и омладину и да вам, и у своје лично име, честитам на изванредним резултатима које џудо спорт постиже. Посебно задовољство нам причињава када медаљу освоји спортиста из Војводине и нарочито када је тај спортиста прошао кроз наш систем стипендирања талената као што је то била Надежда. Када имамо такве спортисте и тренере који их прате, као што је господин Јовичић, који је такође препознат као стручњак који је предводник нове генерације тренера, који треба да на великим такмичењима са својим такмичарима доноси велике победе за нашу земљу. Шта рећи о спортискињи која је пре две године била кадетски и јуниорски европски првак, која се повредила и после годину дана вратила још боља. После једне такве спортске ситуације, коју сви ми који смо у спорту знамо да није лако превазићи и доказати свој квалитет, својом вољом и радом дошла је до још једног сјајног резултата. Наравно да смо поносни на њу, а Покрајински секретаријат за спорт и омладину ће увек бити ту да помогне.“

Батез је истакао да је Покрајински секретаријат за спорт и омладину подржао много програма које Џудо савез спроводи на територији АП Војводине.

„Жао ми је што данас није са нама директор Џудо савеза, велики пријатељ који је пуно помогао Покрајинском секретаријату за спорт и омладину, Драган Атанасов. Честитке на великим медаљама и у сениорској конкуренцији. Сигурно да са правом џудо спорт у овој години која претходи Олимпијским играма, гаји наде да ће освојити медаље. Немања Мајдов је један од најозбиљнијих кандидата за освајање сениорске медаље у Токију. За Надежду се надамо да јој је Токио достижан, али сигуран сам да ће и у Паризу освојити медаљу. Још једном најискреније честитке и срећно у даљем раду“ рекао је Батез.

На свечаности Џудо савеза Србије, где се окупио велики број гостију из света спорта, присутнима су се обратили и Милован Братић, председник УО ЏСС, Огњен Цвјетићанин, члан градског већа Новог Сада задужен за спорт, Мирољуб Ничић, председник УО Џудо савеза Војводине, Владимир Јовичић, трофејни стратег и тренер као и репрезентативци, освајачи медаља Надежда Петровић и Дарко Брашњовић.

 

 MOS  OKS    RZZS    SSS     logo2     logo ssv    PZZS    esavezi2        eSavezi header     fond za evropske poslove CMYK