A- A A+

Архива 2019. година

Отворен Сајам спорта у Новом Саду

.

sl1Покрајински секретар за спорт и омладину Владимир Батез посетио је Сајам спорта који је данас званично отворен на Новосадском сајму, у присуству представника градске и покрајинске администрације, спортских организација, клубова и познатих спортиста. Сајам је отворио градоначелник Новог Сада Милош Вучевић а отварању Сајма спорта су присуствовали и Слободан Ковач селектор Одбојкашке репрезентације Србије која је на недавно завршеном Европском првенству освојила титулу Европског шампиона, Вук Тодоровић златни одбојкашки репрезентативац и Слободан Бошкан председник Спортског савеза Војводине.

У изложбеном простору у Мастер хали Новосадског сајма посетиоци су данас могли присуствују  богатом програму,  а највећу посећеност имали су  програми „Дан са шампионима“ и „Спортски таленти Војводине“.

Учеснике и посетиоце ове програмске активности поздравио је покрајински секретар за спорт и омладину Владимир Батез, који је,  поздрављајући учеснике још једном честитао  параолимпијцима стонотенисерима  репрезентативцима Србије  на успесима које су постигли на недавно завршеном Европском првенству. Младим спортистима секретар Батез је пожелео пуно успеха и нагласио да ће Покрајински секретаријат за спорт и омладину наставити да их подржава и у будуће.

Посетиоци сајма имали су прилику да упознају спортске легенде, актуелне великане спорта и најталентованије младе спортисте и њихове тренере, од којих се највећи успеси тек очекују. Током трајања првог дана Сајма спорта представљена је и Спортска олимпијада радника Војводине, а овом приликом Покрајинском секретаријатру за спорт и омладину додељено је и признање Савеза спорт за све Војводине за допринос у организацији 12. Спортске олимпијаде радника Војводине.

У наредна два дана биће организована занимљива предавања и презентације Спортског савеза Војводине, Покрајинског завода за спорт и медицину спорта, Савеза за школски спорт Војводине, Савеза спорт за све Војводине и Факултета спорта и физичког васпитања Универзитета у Новом Саду.  Такође, биће представљена и два ИПА пројекта у којима је Покрајински секретаријат за спорт и омладину водећи партнер: “Active girls“ и „Parainspired“.

Бројним програмима биће промовисано бављење физичком активношћу, а акценат ће бити на промоцији школског спорта. Садржаје ће употпунити разноврсне едукације и радионице.

У оквиру Међународних сајмова ЛОРИСТ (сајмови лова, риболова, екологије, спорта и туризма) и ове године Покрајински секретаријат за спорт и омладину заједно  се представља са  Покрајинским секретаријатом за урбанизам и заштиту животне средине, Покрајинским секретаријатом за привреду и туризам и Покрајинским секретаријатом за пољопривреду, водопривреду и шумарство.

 MOS  OKS    RZZS    SSS     logo2     logo ssv    PZZS    esavezi2        eSavezi header     fond za evropske poslove CMYK