A- A A+

Архива 2019. година

Владимир Батез на свечаној Академији поводом обележавања стогодишњице Фудбалског савеза Војводине

.

0RH 5140Фудбалски савез Војводине обележио је пун век постојања свечаном Академијом, којој је присуствовао  покрајински секретар за спорт и омладину Владимир Батез. У конгресној сали Местер центра Новосадског сајма окупили су се еминентни гости, фудбалске легенде и пријатељи фудбала из целе Србије. Овим поводом представљена је и монографија  “Век фудбала у Војводини”.

Домаћин скупа био је  председник ФСВ Драган Симовић, а догађај су увеличали и Јован Шурбатовић, генерални секретар Фудбалског савеза Србије, потпредседници националног савеза Марко Пантелић и Ненад Бјековић, селектор репрезентације Србије Љубиша Тумбаковић, Илија Петковић, прослављени фудбалер и председник ФС Београда и Бранко Стојаковић, председник Региона Западне Србије и многи други.

Испред Покрајинске владе и Покрајинског секретаријата за спорт и омладину, честитајући јубилеј  присутнима се обратио Владимир Батез.

“ Част ми је што имам прилику да вам честитам велики јубилеј.  Данашња Академија је уједно и прилика да се присетимо како је фудбал кренуо на простору Покрајине, самим тим и Србије и зато сам сигуран да смо сведоци велике прославе којом би се, не само у спорту, сви поносили. Велика је и богата историја исписивања историје ФСВ, савеза који Покрајински секретаријат види као највећег у оквиру АП Војводине. Управо због тога, помогли смо издавање књиге “Век фудбала у Војводини”, јер смо на тај начин желели да сачувамо успомену на све оне великане који су стварали историју“, рекао је Батез. 

Председник ФСВ Драган Симовић поводом 100-годишњице покрајинског фудбалског савеза, уручио је плакете појединцима и фудбалским колективима који су обележили протеклих сто година.

Фудбалски савез Војводине  данас окупља око 40.000 људи у разним сегментима свог деловања, при чему под његовом ингеренцијом егзистира 470 клубова, а око 1.200 селекција такмичи се у укупно 88 лига. У оквиру ФСВ ради 999 судија, 1.400 тренера и преко 35.000 регистрованих фудбалера.

 MOS  OKS    RZZS    SSS     logo2     logo ssv    PZZS    esavezi2        eSavezi header     fond za evropske poslove CMYK