A- A A+

Архива 2019. година

ОСС обележио крај 2019. године

.

FF 3617

Данас је у хотелу „Crowne Plaza“ у Београду одржан традиционални новогодишњи коктел Одбојкашког савеза Србије коме је присуствовао и покрајински секретар за спорт и омладину и наш прослављени одбојкаш Владимир Батез. За најбољег одбојкаша проглашен је Урош Ковачевић, коме је признање уручио Владимир Батез, док је титулу најбоље одбојкашице у 2019. години понела Тијана Бошковић.

Тијана Бошковић је предводила женску репрезентацију до одбране златне медаље на Европском првенству, а за игре на шампионату понела је титулу за најкориснију играчицу (МВП), док ју је ЦЕВ изабрао за најбољу одбојкашицу Европе.

Урош Ковачевић се такође са мушком репрезентацијом попео на кров Европе, био је МВП, а такође је проглашен за најбољег играча Европе.

Хена Куртагић, одбојкашица ТЕНТ из Обреновца и Давиде Ковач, одбојкаш Ниша, проглашени су за најперспективније у 2019. години.

Најуспешније екипе у бич волеју су Тамара Миљевић и Марија Миљевић у женској, односно Ђорђе Клашнић и Милош Милић у мушкој конкуренцији.

За најбољег тренера у женској одбојци проглашен је селектор Зоран Терзић, док је Слободан Ковач понео титулу најбољег тренера у мушкој одбојци.

Одбојкашки савез Србије специјалну награду за развој одбојке у Србији доделио је Александру Боричићу, председнику Европске одбојкашке конфедерације.

Поред репрезентативаца Србије, челника ОСС и селектора златних селекција, међу званицама биле су бројне личности из света спорта и јавног живота.

 

 MOS  OKS    RZZS    SSS     logo2     logo ssv    PZZS    esavezi2        eSavezi header     fond za evropske poslove CMYK