A- A A+

Архива 2019. година

Најбољи спортисти Србије за 2019. годину у избору Олимпијског комитета Србије (ОКС).

.

FF 3617

Покрајински секретар за спорт и омладину Владимир Батез присуствовао је традиционалном 26.  избору Олимпијског комитета Србије за најбољег спортисту Србије у 2019. години, који је одржан у Дому Народне скупштине Србије. За најуспешнију спортискињу Србије проглашена је Тијана Бошковић, док је титулу  најуспешнијег спортисте понео Новак Ђоковић. Ђоковић и Бошковићева одбранили су титуле освојене прошле године.

Српски тенисер је у 2019. години освојио два грен слема - Аустралијан опен и Вимблдон, и осми пут у каријери добио ово признање, док је Бошковићева, вишеструка најбоља одбојкашица Европе, предводила Србију до одбране европске титуле у Турској и други пут добила награду.

Одбојкашка репрезентација Србије, европски шампион, проглашена је за најбољи мушки тим, док су одбојкашице четврти пут узастопно, а укупно 10. пут, најбоље у женској конкуренцији.

Селектор одбојкаша Слободан Ковач добио је награду за најбољег тренера, а најбољи млади спортиста је каратисткиња Ивана Перовић, јуниорска шампионка света.

Добитник трофеја Олимпијско срце "Генерал Ђукић" је председник Европске одбојкашке конфедерације (ЦЕВ) Александар Боричић.

Најуспешнији спортиста из редова Војске Србије је атлетичар десетар Ђуро Борбељ.

На свечаности су уз бројне званице и бивше спортисте присуствовали и министар омладине и спорта Вања Удовичић и министар одбране Александар Вулин.

 

 MOS  OKS    RZZS    SSS     logo2     logo ssv    PZZS    esavezi2        eSavezi header     fond za evropske poslove CMYK