A- A A+

Архива 2019. година

Секретар Батез примио председника Софтбол савеза Србије

.

IMG 4280Покрајински секретар за спорт и омладину Владимир Батез примио је  данас  председника Софтбол савеза Србије Слободана Ђурића. Батез и Ђурић разговарали су о развоју софтбола у Војводини као и о подршци војвођанским клубовима. Такође, једна од тема је била и организација кампа за перспективне играче софтбола на територији Војводине.

 

Секретар Батез упознао је председника Софтбол савеза Србије са конкурсима Покрајинског секретаријата за спорт и омладину који ће бити расписани за ову годину као и са начином финансирања спортских савеза на територији АП Војводине.

У наставку разговора, саговорници су се сложили да се, у циљу популаризације овог релативно младог спорта у нашој земљи, локалним самоуправама у Војводини представи софтбол и да се изнађе могућност коришћења спортских терена и спортске инфраструктуре појединих локалних самоуправа за тренинге софтбол клубова са територије Војводине.

Софтбол савез Србије је основан 2005. године. Од 2006. године пуноправни је члан Олимпијског комитета Србије, а убрзо је постао и пуноправни члан Спортског савеза Србије.  Исте године примљен је у чланство Европске софтбол федерације.

 MOS  OKS    RZZS    SSS     logo2     logo ssv    PZZS    esavezi2        eSavezi header     fond za evropske poslove CMYK