A- A A+

Архива 2021. година

“Мали сајам спорта” на Тргу слободе у Зрењанину

.

IMG 7534Покрајински секретар за спорт и омладину Дене Баста присуствовао је данас “Малом сајаму спорта” у Зрењанину, у организацији Спортског савеза Србије и уз подршку Министарства омладине и спорта и Града Зрењанина и његових институција. Свечаном отварању присуствовали су градоначелник Зрењанина  Симо Салапура, генерални секретар Спортског савеза Србије Горан Маринковић,  челници Спортског савеза града Зрењанина Рајко Петровић и Вукосава Ђапић Атанацковић, као и прослављени зрењанински спортисти и олимпијци, рукометаш Момир Рнић, одбојкаши Никола и Вања Грбић и пливачица Мирослава Најдановски.

“Мали сајам спорта” манифестација је коју ове године Спортски савез Србије организује у 10 градова наше земље, а одржавање сајма у Зрењанину уједно је и део агенде за промоцију Зрењанина као Европског града спорта 2021. године.

Pокрајински секретар за спорт и омладину Дане Баста рекао је да је веома важно организовати овакве манифестације, на којима деца могу да упознају велике спортске шампионе и изразио очекивања да ће “Мали сајам спорта” мотивисати што више младих да се баве спортом и помоћи им да се одлуче за грану спорта која им одговара. 
“Имају овде своје узоре, своје шампионе, одбојкаше, рукометаше, многе гране спорта су заступљене и Зрењанин није без разлога Град спорта”,  истакао је Баста.  

Градоначелник Зрењанина Симо Салапура изразио је задовољство што се са градског трга данас у свет шаље лепа спортска слика. Поручио је деци и младима окупљеним на Тргу слободе да у спорт и спортске активности укључе још неког свог другара, пријатеља, брата или сестру.
“Захваљујући вама, захваљујући богатој спортској историји и свему што смо учинили у претходном периоду, створили смо услове да зрењанински спорт функционише на нивоу који је задобио пажњу и Европе и света. Титула “Европски град спорта” је титула свих нас и наравно, титула свих вас који тек треба да носите зрењанински спорт, представљате нас у свету, као амбасадори нашег града и земље. Спорт је леп и племенит и ствара добре људе, који стварају добра дела” - истакао је градоначелник на отварању манифестације. 

Отварајући “Мали сајам спорта”, генерални секретар Спортског савеза Србије Горан Маринковић рекао је да је Зрењанин заслужено понео титулу “Европског града спорта”. Истакао је да је манифестација замишљена као један од начина укључивања деце у систем спорта.
“Ако бар неког од вас привучемо и заинтересујемо за спорт, ми смо успели. Зрењанин је град с великим бројем клубова и спортиста, то је лепа слика коју он пружа Србији и увек је у самом врху спорта у нашој земљи”, поручио је Маринковић.

Присутни прослављени спортисти разговарали су с децом на тему “Како се постаје шампион”. Гости су обишли штандове и полигоне на Тргу слободе, а потом посетили и Одељење спорта у Народном музеју, једино такве врсте у нашој земљи. Фудбал, кошарка, одбојка, атлетика, ватерполо, борилачки спортови, веслање, стони тенис, шах, стрељаштво, мотоциклизам, бадмингтон, само су део богате зрењанинске спортске породице, представљене данас на Тргу слободе, кроз терене, полигоне, опрему, реквизите, пропагандне материјале, с циљем да суграђанима на једном месту приближе оно што у овом тренутку чини “Европски град спорта”.   

 MOS  OKS    RZZS    SSS     logo2     logo ssv    PZZS    esavezi2        eSavezi header     fond za evropske poslove CMYK