A- A A+

Arhiva vesti 2016

Održan sastanak odbora za dodelu priznanja u oblasti sporta za 2016. godinu

.

U petak 16. decembra 2016. godine održana je sednica Odbora za dodelu priznanja u oblasti sporta, „Vihor“ koja se dodeljuje najboljim sportistima, sportistkinjama, i sportskim organizacijama u muškoj i ženskoj konkurenciji, a od ove godine i sportistima sa invaliditetom i sportskim organizacijama osoba sa invaliditetom.
Sednici su prisustvovali svi članovi Odbora: Vladimir Batez predsednik, kao i članovi Odbora: Aranka Binder, Zlatko Kesler, Andrija Gerić i Ljubenko Zvizdić.
Pre odlučivanja o izboru najboljih sportista i sportskih organizacija, Odbor je usvojio novi Poslovnik o radu Odbora koji je usklađen sa Pokrajinskom skupštinskom odlukom o dodeli godišnjeg priznanja u oblasti sporta koja je doneta u novembru ove godine. Predsednik Odbora je upoznao prisutne da se od ove godine, umesto u četiri kategorije, „Vihor“ dodeljuje u osam kategorija, a da su novčane nagrade za najbolje ekipe povećane u odnosu na raniji period i da sada iznose deset prosečnih zarada zaposlenih u APV, dok su novčane nagrade za najbolje sportiste i sportistkinje određene u visini šest prosečnih zarada u APV.
Nakon toga pristupilo se izboru najboljih sportista i sportskih organizacija u 2016. godini, te je Odbor doneo sledeću odluku:

1. Za najboljeg sportistu u APV je izabran DAVOR ŠTEFANEK

2. Za najbolju sportistkinju u APV je izabrana IVANA ŠPANOVIĆ

3. Za najbolju mušku ekipu iz APV izabrano je SPORTSKO UDRUŽENjE ULIČNOG BASKETA “BASKET 3 x 3“

4. Za najbolju žensku ekipu iz APV izabrana je JK „SLAVIJA“ IZ NOVOG SADA

5. U kategoriji najboljih sportista sa invaliditetom iz APV je izabran LASLO ŠURANjI,

6. U kategoriji najboljih sportistkinja sa invaliditetom je izabrana BORISLAVA PERIĆ RANKOVIĆ,

7. U kategoriji najboljih ženskih ekipa osoba sa invaliditetom je izabran STONOTENISKI KLUB OSOBA SA INVALIDITETOM „SPIN“ IZ NOVOG SADA

8. U kategoriji najboljih muških ekipa osoba sa invaliditetom nije bilo predloga pa se u ovoj kategoriji ove godine priznanje ne dodeljuje.

 MOS  OKS    RZZS    SSS     logo2     logo ssv    PZZS    esavezi2        eSavezi header     fond za evropske poslove CMYK