A- A A+

Додатни програми и садржаји као посебан квалитет 8.СОШОВ-а

.

maja batezСпортска олимпијада школске омладине Војводине, 8. СОШОВ је поред такмичарских и спортских активности имала и веома богат садржај додатних програма, које су биле усмерене на едукацију деце о значају физичке активности, здравим животним стиловима, поштовању фер-плеја, размени искустава са врхунским спортистима, провери знања на тему спорта, као и упознавању и повезивању младих из различитих крајева АП Војводине.

Управо из тог разлога у петак 18. маја 2018. године у оквиру 8. СОШОВ-а одржане су стручне трибине за ученике и ученице основних и средњих школа и организовано је дружење са спортистима – промотерима 8. СОШОВ-а.

Трибина за ученике основних школа, спортиста учесника 8. СОШОВ-а одржана је у препуном амфитеатру СПЦ „Војводина“. У првом делу стручне трибине  ученицима - спортистима  се обратила Проф. др Маја Батез са Факултета спорта и физичког васпитања из Новог Сада, са темом „Значај физичке активности“. У сјајном предавању, препуном илустрација и квалитетних анализа Проф. др Маја Батез је указала на важност бављења физичким активностима као и препорукама које на ту тему дају најеминентније светске и наше институције и организације. Након тога предавање на тему „Здрави животни стилови“ одржала је др Слађана Грујић са Факултета за спорт и туризам из Новог Сада.

Истог дана на Факултету за спорт и туризам организована је трибина за пливаче средњих школа и њихове наставнике под називом „Пливање-феномен“. На трибини је говорио Проф. др Златко Ахметовић, председник савета Факултета и дугогодишњи спортски радник.

На крају је уприличено дружење са нашим врхунским спортистима који су били промотери 8. СОШОВ-а: Михаилом Дудашем, Чабом Силађијем, Јеленом Ерић, Наташом Иванчевић, Стефаном Стојачићем, Бориславом Перић Ранковић и другима. Разговор је водио познати спортски новинар Лазо Бакмаз. Сви учесници су говорили о својим постигнућима, љубави према спорту, кризама  на које су наилазили током каријере ... Помињали су и оне дивне тренутке из детињства када су се једноставно радовали тренинзима и уживали у њима.

Организација додатних програма и садржаја у оквиру 8. СОШОВ-а се показал као пун погодак, јер су ученици поред спортских такмичења заиста имали прилику да сазнају и науче много тога о спорту и да утисци и бенефити које ће понети након ове сјајне спортске манифестације буду заиста вишеструки и то не само на њихов спортски развој.

<p>

</p>

 MOS  OKS    RZZS    SSS     logo2     logo ssv    PZZS    esavezi2        eSavezi header     fond za evropske poslove CMYK