A- A A+

Владимир Батез примио Себастијана Нађа освајача сребрне медаље на Првенству Европе за млађе сениоре

.

Покрајински секретар за спорт и омладину Владимир Батез примио је данас освајача сребрне медаље са недавно завршеног Првенства Европе за млађе сениоре Себастијана Нађа. Освајач медаље је био у пратњи представника Рвачког савеза Србије и то председника Жељка Трајковића, селектора националних селекција др Милорада Докманца Србије, генералног секретара Милана Јелића РСС и председника Скупштине Золтана Балинта.

 

Приликом пријема господин Батез је прво честитао Себастијану Нађу на освојеној медаљи са жељом да у наредном периоду настави са успесима и да буде достојни заменик Давора Штефанека олимпијског шампиона, који наступа у истој тежинској категорији као и он. Посебно је истакнута велика улога рвања као спорта у Војводини који је оставио неизбрисиви траг са великим бројем освојених олимпијских, светских и европских медаља. Делегацији Рвачког савеза Србије Владимир Батез је изразио захвалност на изванредној организацији Европског шампионата за млађе сениоре који је прошле недеље одржан у Новом Саду. Посебно је истакнут кратак временски рок који је био постављен пред Организациони одбор, али сви задаци су испуњени у потпуности и поново су град Нови Сад, Војводина и Република Србија афирмисани на најбољи могући начин пред представницима 35 земаља Европе.

У име РСС захвалио се председник Жељко Трајковић који је истакао изузетну сарадњу са државним органима на свим нивоима, Покрајинском владом - покрајинским секретаријатом за спорт и омладину, Градом Новим Садом - Градском управом за спорт и омладину и Министарством омладине и спорта Републике Србије, као и са руководством и радницима СПЕНС-а где је одржано такмичење. Без значајне подршке свих ових органа и институција РСС не би могао бити успешан организатор овако значајног спортског догађаја. Све ово постигнуто како у организационом и спортском смислу даје наду да ће Нови Сад и у будућности добити поверење да организује неко значајно светско или Европско такмичење у рвању.

Себастијан Нађ се захвалио на пријему и честиткама и изразио велику захвалност својим друговима из репрезентације који су му много помогли у заједничком тренирању пре свих Мати и Виктору Немешу, Давору Штефанеку, Кристијану Фрису, Александру Максимовићу, као и тренерима и руководству РСС који су увек били уз њега. Обећао је да ће и даље наставити да ради и тренира и да у скоро време освоји и медаље у сениорској конкуренцији.

Др Милорад Докманац селектор националног тима је истакао податак да је Себастијан Нађ на време био препознат већ од Покрајинског секретаријата за спорт и омладину као перспективни спортиста у оквиру пројекта – Спортски таленти Војводине, али и од стране националних тренера у узрастима кадета и јуниора.

 

 MOS  OKS    RZZS    SSS     logo2     logo ssv    PZZS    esavezi2        eSavezi header     fond za evropske poslove CMYK