A- A A+

Почео девети научно - едукативни камп „Михајло Идворски Пупин – Идвор 2019“

.

20190712 121046Помоћник покрајинског секретара за спорт и омладину Драган Милић у петак 12. јула, у Народном дому у Идвору, на отварању деветог научно – едукативног кампа „Михајло Идворски Пупин – Идвор 2019“, поздравио је полазнике и организаторе кампа, који се од 12. до 20. јула 2019. године, одржава у Идвору, родном месту нашег знаменитог научника.

 

Организатор кампа је Регионални центар за таленте „Михајло Пупин“ из Панчева, а ову значајну манифестацију подражао је и Покрајински секретаријат за спорт и омладину.

Ове године камп ће окупити 17 учесника, ученика који су остварили изузетне резултате на државним такмичењима из математике, физике, информатике.

 Тема кампа је компијутерска симулација у физици коришћењем алата ЕЈС, а циљ рада је да се направи синтеза компијутерске науке и физике и да ученици науче да сами праве симулације физичких појава. Полазници кампа ће савладати основе програмског језика Јава као и алат ЕЈС, намењен за лако креирање симулација у физици, а планирана су и предавања као и одлазак у Институт за физику у Земуну.

 

 MOS  OKS    RZZS    SSS     logo2     logo ssv    PZZS    esavezi2        eSavezi header     fond za evropske poslove CMYK