Дане Баста, покрајински секретар за спорт и омладину

Рођен је 6.12.1983. године у Кикинди. Основну и средњу школу завршио је у Новом Саду, а након завршених студија стекао је звање дипломираног менаџера.

Радно искуство стицао је као стручни сарадник у Спортском савезу Војводине, извршни директор у компанији „Maior domus” у Новом Саду, а потом и као сарадник у Покрајинском секретаријату за спорт и омладину.

У жељи да допринесе обогаћивању културног и спортског живота у локалној заједници, у периоду од 2015. до 2020. године био је директор „Блоксток фестивалa“ у Новом Саду. Оснивач је Удружења грађана „Буте добри“, које је претходних година реализовало бројне пројекте у Новом Саду, попут обнове дечјих и спортских игралишта, осликавања мурала посвећеног краљу Петру Првом Карађорђевићу и мурала у Гимназијској улици, организације бројних концерата и спортских турнира, као и интензивног рада са младима на пољима културе, образовања и спорта.

Од 2017. до 2020. године обављао је функцију председника Шаховског савеза Новог Сада, који је организовао бројне турнире самостално и у сарадњи са другим шаховским савезима, а посебно је допринео популаризацији шаха међу младима.

Од 2016. до 2020. године био је на месту председника Савета МЗ „Омладински покрет“ у Новом Саду. Године 2020. изабран је за одборника у Скупштини града Новог Сада (листа СНС „Александар Вучић – За нашу децу“).

Од 2020. до 2024. године обављао је функцију покрајинског секретара за спорт и омладину.

Учесник је многобројних друштвено корисних акција и активно се бави хуманитарним радом.

Од 2011. године члан је Српске напредне странке.

Говори енглески језик. Ожењен је и има двоје деце.