Subotički gimnastičari dobili novu opremu

Pokrajinski sekretar za sport i omladinu Dane Basta obišao je danas, zajedno sa gradonačelnikom Stevanom Bakićem, gimnastičku salu u Sokolskom domu u Subotici, koja je opremljena novim spravama, čiju je nabavku sa 2,6 miliona dinara finansirao Pokrajinski sekretarijat za sport i omladinu.

Subotički gimnastičari su dobili najnovije profesionalne sprave, koje će im omogućiti kvalitetnije pripreme za velika takmičenja i postizanje još boljih rezultata u sportu u kom su veoma uspešni. Nabavljeni su konj sa hvataljkama, konj za preskok, vratilo, odskočna daska, dvovisinski razboj.

„Ovi sportisti su zaslužili najbolje uslove za trening, što smo im nabavkom nove opreme i omogućili“, rekao je Basta i zahvalio gradonačelniku Bakiću, koji je na vreme ukazao na potrebe gimnastičkih klubova, pa su sredstva za opremu izdvojena krajem prošle godine.

Basta je dodao da je Pokrajinski sekretarijat za sport i omladinu od 2018. godine uložio preko 50 miliona dinara u sportsku infrastrukturu i razvoj sporta u Subotici i da će podrška biti nastavljena.

Gradonačelnik Stevan Bakić rekao je da je Subotica sportski grad, koji ima dugu tradiciju u gimnastici i vrhunske rezultate u tom sportu.

„U gimnastičkoj sali u Sokolskom domu treniraju pioniri, juniori i seniori, od kojih su većina prvaci Srbije. Oba kluba – Sokolsko gimnastičko društvo ′Spartak′ i ′Partizan železničar′ vredno rade, i njihovi članovi postižu vrhunske rezultate. Siguran sam da će im nove sprave obezbediti kvalitetnije pripreme za takmičenja i bolje uslove treniranja“, rekao je Bakić i podsetio na to da Subotica ima pionirskog prvaka u gimnastici Erika Martona, juniorskog prvaka Srbije Filipa Kulića i  veliku nadu ovog sporta, talentovanu reprezentativku Ninu Šabić, prvakinju Srbije u seniorskoj konkurenciji.

Trener Zoran Ivanović istakao je da je pre više od pet decenija ova sala prvi put bila kompletno opremljena, a da su u godinama koje su usledile sprave parcijalno menjane.

„Nadam se da, zbog rezultata i svega onoga što ovaj sport vraća gradu, ovo neće biti poslednja donacija“, istakao je Ivanović i izrazio nadu da će zahvaljujući novoj opremi, pored domaće scene, subotički gimnastičari polako početi da nastupaju i na međunarodnim takmičenjima.