Обнова фискултурних сала у Панчеву до почетка школске године

„Фискултурна сала у Основној школи ′Васа Живковић′ у Панчеву биће комплетно санирана до почетка нове школске године, а радове ће са скоро милион динара финансирати Покрајински секретаријат за спорт и омладину“, изјавио је ресорни секретар Дане Баста приликом данашње посете Панчеву и обиласка те школе. Баста је истакао да је Секретаријат подржао и обнову паркета у Основној школи „Братство и јединство“, за шта је обезбеђено 470.000 динара.

„Активно радимо на улагању у школску инфраструктуру и напретку школског спорта, који је база за развој нашег врхунског спорта“, казао је Баста.

Он је додао да је сарадња са Градом Панчевом одлична, те да ће она бити настављена када је у питању улагање у спорт и стварање што бољих услова да се деца баве њиме.

Градоначелник Панчева Александар Стевановић казао је да ће ученици панчевачких школа добити комплетно обновљене фискултурне сале, у којима ће моћи на прави начин да се баве спортом.

Он је навео да је сарадња са ресорним секретаријатом на високом нивоу, те да је данашња посета секретара Басте потврда да она може бити још боља.

„Данас смо договорили и неке правце сарадње у будућности, с циљем да унапредимо спортску инфраструктуру, али и да дамо подршку Савезу за школски спорт Војводине, као и нашим спортским клубовима“, рекао је Стевановић и додао да је Панчево град спортских шампиона, те да даљим улагањем у спорт жели да одржи тај имиџ.

Овом приликом Основној школи „Васа Живковић“ додељени су спортски реквизити за наставу физичког васпитања преко Савеза за школски спорт Војводине.