Баста у посети Веслачком клубу „Чуруг“

Покрајински секретар за спорт и омладину Дане Баста посетио је Веслачки клуб „Чуруг“, заједно са председником општине Жабаљ Урошем Радановићем. Баста је истакао да је са Радановићем најпре имао конструктиван састанак о даљим улагањима.

 „Кроз конкурс за допринос развоју спорта АПВ определили смо 400 хиљада динара, а у Чуругу смо се уверили да спортисти вредно тренирају. Има преко 50 активних веслача, одлично функционишу, имају добре услове за тренинг и задовољни смо оним што смо имали прилике да видимо на терену. Дотакли смо се и теме у вези са улагањем у омладински сектор, односно разговарали смо о отварању канцеларије за младе, у чему смо се усагласили са председником општине, те ћемо у наредном периоду радити заједно, улажући у спорт и омладину“, истакао је покрајински секретар Дане Баста.

Председник општине Жабаљ Урош Радановић нагласио је да локална самоуправа сваке године издваја више од 12 милиона динара за спорт.

„Трудимо се да свим спортским клубовима и удружењима омогућимо несметано функционисање и да сви наши спортисти имају адекватне услове за тренирање и такмичење“, подвукао је Радановић и додао да је у плану повећавање износа из буџета, који ће бити опредељен за спорт, а такође улагаће се и у спортску инфраструктуру, у сарадњи са ресорним секретаријатом.

Веслачки клуб „Чуруг“ основан је 2003. године, а данас броје многе успехе и медаље. Председник клуба Иван Туцаков рекао је да имају помоћ ресорног секретаријата и локалне самоуправе већ годинама и да без тога не би успели да достигну ниво на којем се тренутно налазе.