Basta: Cilj je da sve opštine i gradovi u Vojvodini imaju kancelarije za mlade

Pokrajinski sekretar za sport i omladinu Dane Basta istakao je na današnjem sastanaku sa predstavnicima kancelarija za mlade da će resorni sekretarijat, kako povećanjem budžeta, tako i drugim aktivnostima još snažnije raditi na unapređenju omladinskog sektora u AP Vojvodini.

 „Ima dosta prostora za unapređenje omladinskog sektora. Važno je da svi zajedno sagledamo koje su to mogućnosti, da se umrežimo, razmenimo iskustva i primere dobre prakse, kako bi se poboljšao položaj mladih na lokalnom nivou“, rekao je Basta.

On je dodao da su u ovogodišnjem budžetu povećana sredstva za osnivanje i rad kancelarija za mlade u Vojvodini.

 „Cilj nam je da u narednom periodu sve opštine i gradovi u Vojvodini imaju svoje kancelarije za mlade, kako bi oni dobili svoj prostor u kom će moći da realizuju kreativne programe i projekte, i da svojim delovanjem unaprede sredinu u kojoj žive“, rekao je Basta. 

U razgovoru je istaknuto da se postojeće kancelarije za mlade u svom radu susreću sa različitim izazovima. Glavni cilj im je da se približe mladima, prepoznaju njihove potrebe i da rade na poboljšanju položaja mladih, zbog čega je razmena iskustava uvek dobrodošla.

Podrška je potrebna za opremanje kancelarija i klubova za mlade, izradu lokalnih akcionih planova, obuku za pripremu projekata prekogranične saradnje, i za druge aktivnosti koje će poboljšati njihov rad.