Svečano obeležen Dan Sportskog saveza opštine Žitište

Pokrajinski sekretar za sport i omladinu Dane Basta prisustvovao je svečanosti Sportskog saveza opštine Žitište organizovanoj povodom obeležavanja 26 godina od osnivanja ove sportske organizacije.

Uz prisustvo velikog broja zvanica iz sportskog i javnog života, uručena su priznanja najzaslužnijim pojedincima i sportskim organizacijama za postignute rezultate u 2022. godini.

Čestitajući dobitnicima priznanja i Sportskom savezu opšine Žitište, sekretar Basta je poželeo uspešan dalji rad na postizanju ciljeva, koji će se ogledati u unapređenju sporta i stvaranju novih šampiona, ali i na motivaciji mladih što sveukupno treba da doprinese očuvanju zdravog društva.

Basta je naglasio i to da će Pokrajinski sekretarijat za sport i omladinu i u buduće nastaviti da podržava dobre projekte iz ove opštine kao i izuzetan rad Sportskog saveza opštine Žitište. Priznanje Sportskog saveza opštine Žitište za najuspešniju sportsku organizaciju u 2022. godini dodeljeno je Ženskom odbojkaškom klubu „Žitište“, a najuspešniji trener je Aleksandar Meng. Najuspešniji sportski radnik je Dragan Radaković, dok je najuspešnija sportiskinja kikbokserka Aleksandra Rapajić. Priznanje za najuspešnijeg sudiju dobio je Stefan Svjetlica, dok je za dugogodišnji rad u sportu priznanje pripalo Perki Jožefu. Najuspešniji propagandista je Petar Stanić, dok je priznanje za popularizaciju rekreativnog sporta dobila MZ Banatski Dvor. Za popularizaciju školskog sporta priznanje je dobila OŠ „Miloš Crnjanski“ iz Srpskog Itebeja, dok su za jubilej priznanje dobili ŽOK „Žitište“ i Karate klub „Karađorđevo“. U kategoriji sportske nade priznanje je dobilo 13 mladih sportista. Posebno priznanje dodeljeno je Nemanji Siraru za istrčan Humanitarni ultra maraton. Za dugogodišnju uspešnu saradnju priznanje je dobio JKSP „EKOS“ Žitište, a za donatorstvo „Van Drunen Farms Europa“, Banatsko Karađorđevo.