Свечано обележен Дан Спортског савеза општине Житиште

Покрајински секретар за спорт и омладину Дане Баста присуствовао је свечаности Спортског савеза општине Житиште организованој поводом обележавања 26 година од оснивања ове спортске организације.

Уз присуство великог броја званица из спортског и јавног живота, уручена су признања најзаслужнијим појединцима и спортским организацијама за постигнуте резултате у 2022. години.

Честитајући добитницима признања и Спортском савезу опшине Житиште, секретар Баста је пожелео успешан даљи рад на постизању циљева, који ће се огледати у унапређењу спорта и стварању нових шампиона, али и на мотивацији младих што свеукупно треба да допринесе очувању здравог друштва.

Баста је нагласио и то да ће Покрајински секретаријат за спорт и омладину и у будуће наставити да подржава добре пројекте из ове општине као и изузетан рад Спортског савеза општине Житиште. Признање Спортског савеза општине Житиште за најуспешнију спортску организацију у 2022. години додељено је Женском одбојкашком клубу „Житиште“, а најуспешнији тренер је Александар Менг. Најуспешнији спортски радник је Драган Радаковић, док је најуспешнија спортискиња кикбоксерка Александра Рапајић. Признање за најуспешнијег судију добио је Стефан Свјетлица, док је за дугогодишњи рад у спорту признање припало Перки Јожефу. Најуспешнији пропагандиста је Петар Станић, док је признање за популаризацију рекреативног спорта добила МЗ Банатски Двор. За популаризацију школског спорта признање је добила ОШ „Милош Црњански“ из Српског Итебеја, док су за јубилеј признање добили ЖОК „Житиште“ и Карате клуб „Карађорђево“. У категорији спортске наде признање је добило 13 младих спортиста. Посебно признање додељено је Немањи Сирару за истрчан Хуманитарни ултра маратон. За дугогодишњу успешну сарадњу признање је добио ЈКСП „ЕКОС“ Житиште, а за донаторство „Van Drunen Farms Europa“, Банатско Карађорђево.