Proglašeni najbolji sportisti opštine Beočin

Pokrajinski sekretar za sport i omladinu Dane Basta prisustvovao je jubilarnoj dvadesetoj manifestaciji proglašenja najboljih sportista opštine Beočin.

Uz prisustvo velikog broja zvanica, uručena su priznanja Sportskog saveza opštine Beočin najuspešnijim pojedincima i sportskim organizacijama za postignute rezultate u 2022. godini.

Čestitajući dobitnicima priznanja, sekretar Basta je poželeo još mnogo uspeha u daljem radu na postizanju novih sportskih ciljeva, a ovom prilikom uručeno mu je specijalno priznanje za pomoć u razvoju sporta u opštini Beočin.

Za najboljeg sportistu opštine Beočin proglašen je Nemanja Jovanović iz KBS Kung fu Kik Boks klub BFC Beočin, a za najbolju sportiskinju proglašena je Natalija Prolić iz Džudo kluba „Cemant“.

U kategoriji najbolji pionir priznanje je dodeljeno Siniši Miljiću, Džudo klub „Cement“ iz pojedinačnog sporta i Aleksi Aćimoviću, Fudbalski klub „Cement“ iz kolektivnog sporta. Najbolja pionirka je Anđela Milinković, KBS Kung fu Kik Boks klub BFC Beočin iz pojedinačnog sporta i Milica Prekogačić, Odbojkaški klub „Beočin“ iz kolektivnog sporta. Najbolji mlađi kadet je Srđan Miljić, Džudo klub „Cement“. Najbolji kadet iz pojedinačnog sporta je Aleksa Čeliković, Karate klub „Cement“, a iz kolektivnog sporta je Dušan Prekogačić, Košarkaški klub „Beočin“. Za najbolju kadetkinju iz pojedinačnog sporta proglašena je Nikolina Hadžić, KBS Kung fu Kik Boks klub BFC Beočin, dok je iz kolektivnog sporta to priznanje ponela Anastasija Kragić iz Odbojkaškog kluba „Beočin“. U kategoriji najbolji junior iz pojedinačnog sporta proglašen je Velimir Kosović, Džudo klub „Cement“ a iz kolektivnog sporta Đorđe Škamla, Fudbalski klub „Cement“. Najbolja juniorka je Jovana Stjepanović, Džudo klub „Cement“ iz pojedinačnog sporta i Ana Knežević, Odbojkaški klub „Beočin“ iz kolektivnog sporta. U kategoriji najbolji senior iz pojedinačnog sporta priznanje je dobio Srđan Antelj, Džudo klub „Cement“, a iz kolektivnog sporta Nemanja Zekić, Košarkaški klub „Beočin“. Za najbolju seniorku proglašena je Irena Anđušić iz Rukometnog kluba „Beočin 1954“.  Priznanje za najboljeg trenera dodeljeno je Bojanu Crepulji, Beočinski stonoteniski klub „Radnički 1972“.  Najuspešniji sportski kolektiv iz pojedinačnog sporta je Džudo klub „Cement“, a iz kolektivnog sporta ovo priznanje poneo je Beočinski stonoteniski klub „Radnički 1972“.