Секретар Баста обишао реконструисани спортски терен у Липару

Покрајински секретар за спорт и омладину Дане Баста обишао је вечерас реконструисани фудбалски и кошаркашки терен у Липару у општини Кула.

Овом приликом, секретар Баста отворио је традиционални меморијални турнир у малом фудбалу „Горан Марчетић-Мачак“ који се одржава на обновљеном игралишту.

Секретар Баста истакао је да је вредност пројекта шест милиона динара, те да је овај пројекат још један у низу које ресорни секретаријат реализује у циљу унапређења спортске инфраструктуре у Војводини.

„Реконструисали смо спортски терен на коме је сада постављена савремена подлога, нова кошаркашка контрукција, нови голови и заштитна мрежа. Ово је важно и због тога што се терен налази у близини основне школе и што ће деца од сада имати квалитетније услове за бављење спортом“, рекао је Баста.

Он је истакао да ресорни секретаријат има веома успешну сарадњу са Општином Кула, те најавио нова улагања у ову општину.

„Покрајински секретаријат за спорт и омладину финансираће са три милиона динара и пројекат унапређења енергетске ефикасности на спортској хали у Сивцу“, изјавио је секретар Баста.

Председник Општине Кула Дамјан Миљанић захвалио је ресорном покрајинском секретаријату на реализованом пројекту, истакавши да је ово важна ствар за све мештане Липара јер ће од сада имати знатно боље услове за спортске активности.