Секретар Баста: Знатно квалитетнији услови за бављење спортом у општини Ада

Покрајински секретар за спорт и омладину Дане Баста заједно са председником Општине Ада Золтаном Билицким обишао је данас пројекте из области спортске инфраструктуре који се реализују на територији те општине.

Реч је о изградњи дворане Рвачког клуба „Партизан“ у Молу и новоизграђеном кошаркашком терену у Рекреативном центру Адица у Ади.

Секретар Баста рекао је да је Општина Ада за пројекат изградње борилачке дворане издвојила 30 милиона динара, истакавши да је то веома значајно, с обзиром на то да рвање у Молу има дугу традицију.

„Рвачки клуб Партизан новоизграђеним рвачким центром имаће знатно боље услове за рад и тренирање“, изјавио је секретар Баста.

Након посете Молу, секретар Баста обишао је и нови кошаркашки терен у Ади, чију изградњу је са десет милиона динара финансирао ресорни секретаријат, поручивши да су овом инвестицијом створени веома добри услови за бављење кошарком.

„Покрајински секретаријат наставиће са улагањима у спортску инфраструктуру у општини Ада. Издвојили смо ове године и 14 милиона динара за реконструкцију спортских терена у оквиру рекреационог центра у Молу и сигуран сам да ће до краја године они бити потпуно обновљени и стављени на располагање деци, омладини и спортистима“, навео је секретар Баста.

Председник Општине Золтан Билицки рекао је да та локална самоуправа заједно са ресорним секретаријатом континуирано ради на реализацији пројеката који се односе на унапређење спортске инфраструктуре, изразивши уверење да ће добра сарадња бити настављена и у наредном периоду.