Шиђани добили нови мултифункционални спортски терен

Покрајински секретар за спорт и омладину Дане Баста обишао је данас, заједно са председником Општине Зораном Семеновићем, новоизграђени мултифункционални терен за баскет и мали фудбал у Словачком парку у Шиду.

Изградња терена коштала је укупно 6,8 милиона  динара, од чега је Покрајински секретаријат за спорт и омладину обезбедио 3,8 милиона, а Општина Шид три милиона динара.

„Шиђани, пре свега најмлађи, добили су модеран терен за баскет и мали фудбал, а овај пројекат је још један у низу које смо претходних година заједнички успешно реализовали са општином Шид“, казао је Баста након обиласка терена и додао да је задовољство видети велики број деце која су се окупила да тренирају на новом терену.

Баста је истакао да се у наредном периоду очекују нови заједнички пројекти, и даље улагање у спорт и спортску инфраструктуру у овој сремској општини.

Председник Општине Зоран Семеновић је захвалио Покрајинском секретаријату за спорт на досадашњој подршци, истакавши значај оваквог пројекта за грађане Шида, посебно јер је терен на месту где се деца и млади деценијама окупљају.