Дане Баста учествовао на ”Форуму младих Футога”

Поводом Међународног дана младих, који се сваке године обележава 12. августа, покрајински секретар за спорт и омладину, Дане Баста учествовао је на ”Форуму младих Футога” који је одржан данас у Конгресној сали Културног центра у Футогу. На првом панелу под називом ”Млади у процесу доношења одлука“,  учешће су узели  помоћница министра за омладину и спорт Снежана Жугић, покрајински секретар за спорт и омладину Дане Баста, представник удружења „Подржи младе“ Стефан Иветић и члан Градског већа за спорт и омладину Огњен Цвјетићанин.

Покрајински секретар је истакао да удружења младих, удружења за младе и њихови савези имају прилику да предлажу иницијативе и програме који су од значаја за младе у њиховим локалним заједницама, те да ће Секретаријат настављати да пружа подршку младима са целе територије Аутономне покрајине Војводине, те да се радује што присуствује овом догађају на ком је учешће узело око 50 младих из Футога.

Такође, секретар је истакао важност умрежавања младих, омладинских организација како са институцијама тако и са актерима омладинске политике, ОПЕНС-ом, те да је потребно да се примери добре праксе који су успостављени шире и на друге делове Аутномне покрајине Војводине.

У оквиру програма Форум младих Футога одржан је и панел под називом „Млади, предузетништво и иновације“, а затим и радионице на теме „Заговарање и циклус јавних политика“ и „Предузетништво – од идеје до тржишта“.

Удружење „Подржи младе“ организовало је  Форум младих Футога, догађај који је кроз панел дискусије и радионице обрадио важне теме за младе који живе у овом насељу.