Баста: Рума добила комплетно реконструисану куглану

Покрајински секретар за спорт и омладину Дане Баста и председник Општине Рума Душан Љубишић обишли су данас реконструисану куглану у Спортском центру у том месту, у чију обнову је уложено 27 милиона динара.

Након обиласка куглане, секретар Баста је рекао је да је пројекат реализован са циљем стварања знатно квалитетнијих услова за бављење куглањем, истакавши да је ово први корак ка новим успесима румљанских куглаша.

„Куглана је урађена по свим прописаним стандардима за одржавање европских и светских првенстава. Верујем да ћемо на овај начин оживети куглање у општини Рума и мотивисати нове генерације да се баве овим спортом“, изјавио је секретар Баста и додао да је за ову инвестицију ресорни секретаријат издвојио нешто више од 19 милиона динара, а остатак локална самоуправа.

Према његовим речима, захваљујући доброј сарадњи Покрајинског секретаријата за спорт и омладину и Општине Рума у протеклом периоду је реализовано неколико важних пројеката из ове области, поручивши да ће се улагања у развој спорта наставити и у будућности.

Председник Општине Рума Душан Љубишић рекао је да је само у претходне три године од стране Секретаријата издвојено више од 30 милиона динара за спортску инфраструктуру у тој општини, захваљујући чему је, између осталог, комплетно обновљен спортски терен „Рупаче“ и сређена спортска сала у ОШ „Змај Јова Јовановић“. Истакао је да очекује да ће добра сарадња локалне самоуправе и Покрајинске владе бити настављена и на реализацији нових пројеката.