Градска хала „Мостонга“ у Сомбору добила нову расвету

У сомборској градској хали „Мостонга“ завршени су радови у оквиру пројекта адаптације осветљења и електроенергетских инсталација. Инвестицију вредну 8,38 милиона динара финансирао је Покрајински секретаријат за спорт и омладину, и како је ресорни секретар Дане Баста нагласио приликом данашње посете Сомбору, помоћ Покрајине у реализацији овог пројекта има за циљ достизање неопходних стандарда за одигравање првенствених утакмица, већу енергетску ефикасност и уштеду.

Након обиласка „Мостонге“ са градоначелником Сомбора Антониом Ратковићем, секретар Баста је истакао да је Град Сомбор изузетан партнер Покрајинској влади и ресорном секретаријату, те исказао задовољство због могућности да се уложи у развој спортске инфраструктуре овог града у Западнобачком округу.

„Покрајинска влада је препознала значај овог пројекта и финансирала је адаптацију комплетне расвете у више мултифункционалних сала. Видели смо да је постављена квалитетна расвета и да су сада услови скоро савршени. С обзиром на то да је овде активно преко тридесет спортских клубова, задовољни смо што ће они сада моћи да тренирају у много квалитетнијем простору“, истакао је Баста.

Како је навео, током посете Сомбору било је речи и о другим могућностима за заједничка улагања у развој спорта и спортске инфраструктуре у овој средини. Баста је додао да ће Секретаријат и у наредном периоду наставити да помаже развој спорта у локалним самуправама широм Војводине.

Градиначелник Антонио Ратковић захвалио је на значајној подршци упућеној Граду Сомбору, пошто је Покрајински секретаријат за спорт и омладину финансирао комплетан пројекат. Он је изразио задовољство што је Баста данас имао прилике да се увери како су додељена средства утрошена.

„Било је неопходно да се у градској хали адаптира осветљење, да би клубови и спортисти имали боље услове за тренажне процесе и утакмице. Замењени су рефлектори, који сада имају јачину од 63 до 375 вати“, рекао је градоначелник Сомбора.

Директор Спортског центра „Соко“ Дарко Косановић изјавио је да је сада расвета замењена у свим просторијама: у великој и малој сали, сали за борилачке спортове и боксерској сали, а посебно се похвалио трофејном салом, где су смештени трофеји и награде које су сомборски спортисти освајали на националним и међународном такмичењима.

Градска хала „Мостонга” изграђена је 1971. године добровољним прилозима грађана, а делимично је реновирана 2005. године. Укупна површина објекта износи 5.000 квадратних метара. Халу користе спортски клубови, спортске организације и удружења за тренинге и утакмице, одржавање турнира и осталих тачмичења. Намењена је и рекреативцима и школама за наставу физичког васпитања, а у њој се одржавају и сајмови, концерти и друге културно-уметничке манифестације.