Дане Баста, покрајински секретар за спорт и омладину

У четвртак, 29. октобра 2020. године Скупштина АП Војводине изабрала је нову Покрајинску владу. На место Покрајинског секретарa за спорт и омладину изабран је Дане Баста.

Рођен је 1983. године у Кикинди. Основну и средњу школу завршио је у Новом Саду, а након завршених студија стекао је звање дипломираног менаџера у спорту.

Радно искуство стицао је као сарадник у Спортском савезу Војводине, извршни директор у компанији „Maior domus” у Новом Саду, а потом и као сарадник у Покрајинском секретаријату за спорт и омладину. У жељи да допринесе обогаћивању културног и спортског живота у локалној заједници, у периоду од 2015. до 2020. године био је директор „Блоксток фестивалa“ у Новом Саду.

Оснивач је Удружења грађана „Буте добри“, које је претходних година реализовало бројне пројекте у Новом Саду, попут обнове дечјих и спортских игралишта, осликавање мурала посвећеног краљу Петру Првом Карађорђевићу, осликавања мурала у Гимназијској улици, организације бројних концерата, спортских турнира као и интензивног рада са младима на пољу културе, образовања и спорта.

Од 2017. године обавља функцију председника Шаховског савеза Новог Сада. Овај савез организовао је бројне турнире самостално и у сарадњи са другим шаховским савезима, а посебно је допринео популаризацији шаха међу младима.

Од исте године на месту је председника Савета МЗ „Омладински покрет “ у Новом Саду. Године 2020. изабран је за одборника у Скупштини града Новог Сада (листа СНС „Александар Вучић – За нашу децу“).

Учесник је многобројних хуманитарних акција и активно се бави хуманитарним радом.

Од 2011. године члан је Српске напредне странке.

Говори енглески језик.

Ожењен је и има двоје деце.