Србија 2 победник Међународног припремног турнира у баскету 3 на 3 у Новом Саду

Покрајински секретар за спорт и омладину Дане Баста  присуствовао је у недељу, 11. априла  Међународном турниру у баскету 3 на 3, који је током викенда одржан на новосадском Спенсу. Турнир је одржан у оквиру припрема за предстојеће Олимпијске игре и Европско првенство  у организацији Кошаркашког савеза Србије. Поред два тима репрезентације Србије (Србија 1 и Србија 2) учествовали су национални тимови Хрватске, Русије, Белгије, Аустрије, Холандије, Турске, Немачке, Катара, Чешке и Француске.

У финалу турнира састали су се Србија 2 и Аустрија, а домаћа екипа победила је са сигурних и убедљивих 21:11. Треће место освојила је селекција Холандије, која је победила Француску.

Генерални секретар Kошаркашког савеза Србије, Златко Болић уручио је пехар за прво место, као и награду за МВП турнира, која је припала  Михаилу Васићу.

Члан градског већа задужен за омладину и спорт града Новог Сада, Огњен Цвјетићанин имао је ту част да уручи пехар за друго мест на овом турниру, док је покрајински секретар за спорт и омладину Дане Баста доделио награду за треће место.

Србија 1 је играла у саставу: Стефан Стојачић, Марко Савић, Максим Kовачевић и Марко Дугошија, док су за екипу Србија 2 играли: Душан Домовић Булут, Дејан Мајсторовић, Михаило Васић и Алекса Ратков.