Отворена нова просторија Канцеларије за младе у Бечеју

Покрајински секретар за спорт и омладину Дане Баста отворио је, заједно са министром омладине и спорта Вањом Удовичићем, нову просторију Kанцеларије за младе општине Бечеј.Најстарија канцеларија за младе у Србији, добила је нови простор у бечејском позоришту, где ће наставити са досадашњом успешном реализацијом пројеката, који доприносе побољшању положаја младих у Бечеју и околним местима.Покрајински секретар Дане Баста казао је да је отварање нове просторије Kанцеларије за младе, изузетно лепа и важна ствар за Бечеј и за све младе у тој општини.

„Покрајински секретаријат за спорт и омладину је претходних година подржавао пројекте младих у овој општини. Бечејска канцеларија за младе је једна од најактивнијих на територији АП Војводине, и од њих oчекујемо да у наредном периоду буду још креативнији и да конкуришу са квалитетним пројектима, а ресорни секретаријат ће, као и до сада, наставити са подршком“, рекао је Баста.

Министар Вања Удовичић је истакао да је ресорно министарство у претходном периоду помагало рад младих кроз омладинске организације, с циљем да се њихов положај побољша и да им се омогући да буду креативнији и да се самоизражавају кроз различите пројекте и програме.

„Драго ми је да једна од најстаријих канцеларија за младе у Србији данас отвара нову просторију за рад, где ће млади имати више простора да се изражавају и да квалитетније и боље покажу своје идеје“, рекао је Удовичић изразивши задовољство чињеницом да су млади у Бечеју у претходном периоду показали да не одустају од својих идеја.

Удовичић се захвалио Покрајинском секретаријату за спорт и омладину и Општини Бечеј на изузетној подршци омладинској политици.

„У претходном периоду смо са Покрајинским секретаријатом за спорт и омладину покренули значајне пројекте са жељом да младима омогућимо да се самоискажу, али и да својим деловањем учине своју средину, али и целу Србију бољим местом за живот“, рекао је Удовичић и додао да општина Бечеј има потпуно сређену омладинску инфраструктуру, те да својим деловањем показује да и те како мисли о садашњости и будућности младих.

Председник Општине Бечеј Драган Тошић казао је да су поред нове просторије Kанцеларије за младе у Бечеју, у претходном периоду отворене канцеларије у Бачком Петровом Селу и Бачком Градишту, а да је у плану отварање канцеларије у Милешеву.

Он се захвалио ресорном Министарству и Секретаријату на досадашњој подршци и додао да је бечејска Kанцеларија за младе једна од најбоље опремљених у Војводини.

Секретар Баста и министар Удовичић обишли су и Фудбалски клуб „Војводина“ и Основну школу „Светозар Марковић“ у Бачком Градишту.