Баста примио џудискињу Марицу Перишић

Покрајински секретар за спорт и омладину Дане Баста примио је данас џудискињу Марицу Перишић, репрезентативку Србије и чланицу новосадског Џудо клуба Борaц. Састанку су присуствовали и Мирољуб Ничић, председник Џудо савеза Војводине и Мирослав Беговић тренер наше репрезентативке, који су упознали секретара са планом и програмом рада за наредни период пред Олимпијске игре у Токију.

Секретар Баста честитао је на досадашњим успесима и резултатима, тим пре што су остварени у доба пандемије и истакао да очекује да ће  Марица свакако бранити боје Србије на Олимпијским играма.

Наша врхунска спортискиња рекла је да је веома задовољна досадашњим учинком и наградама нарочито што је цео тренажни процес у пандемији био веома тежак и додала да очекује одлазак на Олимпијске игре.

Марица Перишић је за 2020. годину награђена највишим спортским признањем у области спорта у Војводини „Јован Микић Спартак“, а понела је и епитет најбоље спортискиње Новог Сада у избору Градског спортског савеза.

Поред титуле  јуниорске првакиње Европе и бронзане медаље у конкуренцији млађих сениора, Марица је сениорску каријеру започела петим местом на Европском првенству у Прагу. Ове године, у сениорској конкуренцији, освојила  је титулу првака државе, а на два  Гран слема у Ташкенту и Казању освојила бронзане медаље и  обезбедила континенталну норму за одлазак на Олимпијске игре у Токио.