Секретар Баста присуствовао изборној Скупштини Спортског савеза Војводине

Покрајински секретар за спорт и омладину Дане Баста присуствовао је изборној Скупштини Спортског савеза Војводине, која је одржана данас у амфитеатру новосадског Спенса. За новог председника ССВ изабрана је Јасмина Јурас, међународни кошаркашки судија, која је на функцији првог човека кровне спортске организације Војводине заменила прослављеног одбојкаша Слободана Бошкана.

Секретар Баста поздравио је делегате Скупштине и пожелевши им успешан рад, нагласио да је данашња изборна Скупштина специфична по томе што је кандидат за председника Спортског Савеза Војводине, по први пут у историји, жена.

„Данашња изборна Скупштина кровне спортске организације Војводине специфична је по томе што постоји само један кандидат и што је за председника Спортског савеза Војводине, по први пут у историји, кандидована жена. Јасмина Јурас одавно је постала прва жена из Србије која је судила на свим великим светским кошаркашким такмичењима, а од данас, и прва жена на челу ССВ“, рекао је Баста.

Секретар се захвалио и досадашњем председнику ССВ, нашем прослављеном одбојкашу Слободану Бошкану на ангажману у Савезу и пожелео му много успеха у даљој каријери.

Новоизабрана председница ССВ Јасмина Јурас укратко је представила свој досадашњи спортски рад и упознала делегате са предлогом плана и програма рада Савеза за будући период од четири године.

На Скупштини је изабран нови Управни одбор и Надзорни одбор, као и генерални секретар Савеза.