Секретар Баста примио високог представника Светске текбол федерације

Покрајински секретар за спорт и омладину Дане Баста примио је данас високог представника Светске текбол федерације (FITEQ) Мариуса Визера и председника Српског савеза за спортску рекреацију и текбол, Огњена Париповића. Представници FITEQ–а упознали су секретара са поводом њихове посете нашој земљи, а што је едукација прве генерације лиценцираних текбол тренера и судија, као и наставак државног текбол такмичења које ће бити одржано у Новом Саду, 26. и 27. јуна.   

Реч је о званичном такмичењу које се организује и бодује у складу са правилима Светске текбол федерације (FITEQ). Током два дана, у суботу и недељу, такмичари и такмичарке бориће се, не само за вредни наградни фонд, него и за што бољу позицију на завршном турниру који се одиграва 17. и 18. јула у Београду, када ће се коначно знати ко ће обући национални дрес на Светском првенству ове јесени.

Текбол је нови спорт и у питању је комбинација фудбала и стоног тениса. Игра је заснована на техници, брзини реакције и прецизном пребацивању. О све већој популарности овог спорта говори податак да је Светска текбол федерација основана 2017. године, а да данас броји већ 105 националних федерација, међу којима је и Српски савез за спортску рекреацију и текбол.