Додељена престижна Награда „Јован Микић Спартак“

Престижно спортско признање „Јован Микић Спартак”, којим се награђују најбољи појединци и спортски колективи у Војводини, уручено је овогодишњим добитницима на свечаности у амфитеатру Спенса. Нашим врхунским спортистима, тренерима и спортским радницима награде су уручили покрајински секретар за спорт и омладину Дане Баста и председник Спортског савеза Војводине Јасмина Јурас. Овогодишњи лауреати у категорији спортиста и спортисткиња су кик-боксерка Зорана Николић, чланица Кик–бокс клуба „Спартанац“ из Житишта, и рвач Зураб Датунашвили, члан Рвачког клуба „Пролетер“ из Зрењанина, док је Спартакову награду у конкуренцији тренера добила Слађана Дрезгић, из женске екипе ВК „Војводина“ из Новог Сада. 

У категорији спортске организације награда је припала Карате савезу Војводине, док је награда за врхунско спортско достигнуће додељена Младену Бунчићу из Нове Пазове.

Спартакову награду у категорији спортског радника добили су Бојан Милошевић из Новог Сада и Дарко Каран из Зрењанина. У категорији спонзора – донатора награда је додељена компанији „Енерготехника Јужна Бачка“ из Новог Сада.

Признање за животно дело, које се додељује заслужним бившим спортистима за укупан допринос у области спорта, уручено је Слободану Крнети.

Честитајући овогодишњим добитницима, покрајински секретар Дане Баста истакао је да се ово престижно спортско признање традиционално додељује 54. пут и да је за нама још једна, нимало лака година.

„И ове године, упркос свему, остварени су значајни спортски резултати, а професионализам и озбиљност са којима су наши спортисти и спортски радници приступали сваком новом изазову, изнад свега су вредни поштовања“, истакао је Баста. Он је додао да сви који чине систем спорта и спортску јавност Војводине најбоље знају да појам врхунског спортског резултата подразумева допринос оних који су омогућили да до њега дође.

„Захвални смо нашим врхунским спортистима, и бившим и садашњим, који име наше земље с поносом проносе широм света“, истакао је Баста додавши да је Србија увек била земља спорта и великих шампиона и да је велика част, али и још већа одговорност, бити део ове спортске породице.

Баста је рекао да ће Покрајински секретаријат за спорт и омладину и у наредном периоду подржавати врхунске спортисте и трудити се да обезбеди још бољу спортску инфраструктуру, чиме се стварају бољи услови за спортске активности, постизање одличних резултата и укључивање младих у систем спорта.

Председник Спортског савеза Војводине Јасмина Јурас подсетила је на то да је Награда „Јован Микић Спартак“ најзначајније спортско признање које се додељује за врхунске спортске резултате и допринос афирмацији и развоју спорта у Војводини.

„Награда је установљена 14. новембра 1967. године, а прва додела је уследила већ наредне године и од тада се у континуитету додељује за највиша спортска достигнућа у више различитих категорија. Носиоцима признања ова награда је статусна одредница у хијерархији њихових спортских резултата, а додатна је жеља да се остваре још већи“, истакла је Јурасова.

Награду „Јован Микић Спартак” до сада је добило преко девет стотина спортиста, спортских радника и организација.