Радни састанак поводом организације „13. CISM футсал купа за мир“

Данас је у Покрајинској влади одржан радни састанак поводом организације „13. CISM футсал купа за мир“, који ће од 19. до 24. јуна 2022. године бити одржан у  Новом Саду. Састанку су присуствовали покрајински секретар за спорт и омладину Дане Баста, чланови Делегације Републике Србије при Међународном савету за војне спортове (CISM) и  др Данијел Жупић, директор Покрајнског завода за спорт и медицину спорта.

Шеф Делегације Србије при CISM, пуковник др Миливоје Пајовић, упознао је Покрајинског секретара са пројектом „CISM Футсал куп за мир“ и истакао да је за успех истог пресудно важна заједничка синергија Министарства одбране и Војске Србије, Покрајинских институција и Града Новог Сада, који као европска престоница културе у 2022. години, представља идеалну средину за реализацију поменутог спортског догађаја.

 


Покрајински секретар за спорт и омладину, Дане Баста, нагласио је да ће  Покрајински секретаријат за спорт и омладину, на чијем је челу, пружити сву неопходну подршку како би пројекат  био реализован на веома високом нивоу.
 
Током састанка секретар Баста уручио је потпуковнику др Драгану Тодорову, уверење о завршеном стручном оспособљавању из области организације безбедности на спортским манфестација, које је реализовано у Покрајинском заводу за спорт и медицину спорта Војводине, на основу споразума о сарадњи које је Министарство одбране Републике Србије потписало са Покрајинским заводом за спорт и медицину спорта Војводине  2020. године.

Састанку су присуствовали и потпуковник др Драган Тодоров, делегат CISM, и поручник Горан Чегар, тренер из Спортске јединице Војне академије.