Отворен Омладински центар у Жабљу

Покрајински секретар за спорт и омладину Дане Баста, државни секретар у Министраству омладине и спорта Милан Савић и председник општине Жабаљ Урош Радановић присуствовали су данас отварању Омладинског центра у Жабљу, где ће омладина из ове општине имати прилику да квалитетно проводи време и да учествује у многобројним радионицама и едукацијама попут учења страних језика, припреме за будућа занимања, учествовања у организацији разних представа и догађаја.

 Поздрављајући присутне секретар Баста истакао је да ће Омладински центар бити понос свим младима ове општине.

„Захваљујући иницијативи локалне самоуправе, млади ће од сада имати леп објекат, у којем ће се квалитетно дружити и спроводити своје идеје и планове. Надам се да ће управо из ове просторије изаћи многи креативни предлози, које ће секретаријат подржати. У наредном периоду планирамо да реализујемо заједно многе активности“, подвукао је Дане Баста.

Државни секретар Милан Савић објаснио је да Министарство омладине и спорта подржава локалне самоуправе кад је у питању отварање и опремање квалитетних простора за младе и да ће то наставити да чини.

„Могу да кажем да ми изузетно ценимо и изузетно смо захвални Општини Жабаљ која брине о својој омладини и која жели да им омогући да имају адекватан простор за квалитетно провођење слободног времена, што ми подржавамо у свих девет циљева Националне стратегије за младе. Управо на овај начин локална самоуправа, покрајина и република показују колико су млади у фокусу нашег друштва данас и колико је брига о младима оно што ми као држава стављамо у фокус наше агенде“, казао је Савић.

Председник општине Жабаљ Урош Радановић истакао је да је пројекат реализован на иницијативу локалне самоуправе, а за целокупну реализацију требало је око годину дана.

„Сматрам да ће окупљања младих на овај начин умногоме утицати на подизање квалитета живота у локалној заједници. Млади људи су мотор и погон развоја сваког друштва, а њихова креативност и знање помоћи ће томе да локална самоуправа има светлу будућност пуну просперитета“, рекао је Радановић.

Представници ученичког парламента СШ „22. октобар“ из Жабља поручили су присутнима да ће нове просторије и све што оне нуде допринети лакшем раду на пројектима и активностима које намеравају да спроводе, заједно са свим члановима Омладинског центра.