Завршена 9. Спортска олимпијада школске омладине Војводине (СОШОВ) – најуспешнији Средњобанатски округ

Девета Спортска олимпијада школске омладине Војводине (СОШОВ), манифестација која практично најмасовније школско спортско такмичење, завршена је у недељу свечаном доделом медаља и признања у зрењанинској „Кристалној дворани“.  Најуспешнијим учесницима СОШОВ-а признања су уручили председник Организационог одбора СОШОВ и покрајински секретар за спорт и омладину Дане Баста, потпредседник Организационог одбора СОШОВ и градоначелник Зрењанина Симо Салапура, председник Савеза за школски спорт Србије Жељко Танасковић, који је и председник Асоцијације за школски спорт Европе, прослављени олимпијац Момир Рнић, као и бројни успешни спортисти и спортски радници.

Носилац пројекта организовања Спортске олимпијаде школске омладине Војводине је Покрајинска влада  и њен ресорни секретаријат за спорт и омладину, заједно са Савезом за школски спорт Војводине и Градом Зрењанином.      

 Девета Спортска олимпијада школске омладине Војводине по броју пријављених учесника је најмасовнија до сада. Млади спортисти на располагању су имали сву спортску инфраструктуру града Зрењанина, а поједина такмичења одржавана су и у школским спортским салама у Клеку, Арадцу, Ечки, Михајлову и Ботошу.