Oдржано европско финале “Champion Trophy 2022”

Протеклог викенда на теренима Спортског центра „Вујадин Бошков“  и на спортским теренима на Сајмишту, одржано је европско финале “Champion Trophy 2022” у фудбалу у конкуренцији деце рођене 2008. године, уз учешће 28 екипа из Француске, Аустрије, Румуније, Словачке, Мађарске, Хрватске, Словеније, Црне Горе, Босне и Херцеговине и Србије. У претходна три дана продефиловале су екипе реномираних спортских клубова као што су Олимпик Марсеј, Хонвед, Војводина, Црвена Звезда, Чукарички, Партизан, Рипенсија Темишвар, Триглав Крањ, Дунајска Стреда, а одиграно је више од 60 утакмица. На самом крају, титулу најбољег понела је екипа домаћина ФК Војводина која је у финалу била боља од својих вршњака из Црвене Звезде након бољег извођења једанаестераца.

 Треће место заузела је екипа Чукаричког која је у „малом финалу” савладала екипу Триглава. На церемонији затварања плакете, пехаре и медаље најбољима доделили су Александар Раковић, директор „Champion Trophy, Новак Кострешевић испред Фудбалског Савеза града Новог Сада и Ласло Кормањош испред Покрајинског секретаријата за спорт и омладину. 

Ову спортску манифестацију, прву оваквог карактера у Новом Саду подржали су Покрајинска влада, Град Нови Сад, Фудбалски Савез Војводине и Фудбалски Клуб Војводина.